ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУРосійські найманці активізувалися на Донбасі

Російські найманці активізувалися на Донбасі

16 декабря 2020
Російські найманці активізувалися на Донбасі

За повідомленням штабу операції Об'єднаних сил бойовики стріляли із гранатометів різних систем та стрілецької зброї поблизу Шумів, Авдіївки, Опитного та Водяного/

"Найбільше обстрілів було зафіксовано в передмісті Авдіївки. Тут ворог 4 рази відкривав вогонь у напрямку українських позицій з автоматичних станкових та підствольних гранатометів, а також зі стрілецької зброї. Поблизу Опитного та Водяного, що на Приазов'ї, стріляли з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Двічі стріляли біля Шумів. На цьому напрямку противник неодноразово використовував як підствольні, так і автоматичні станкові гранатомети, стрілецьку зброю", — зазначають в Штабі.

Вогневі провокації збройних формувань Російської Федерації не несли загрози для українських воїнів, тому наші захисники вогонь у відповідь не відкривали. Бойових втрат та поранень серед особового складу Об'єднаних сил немає.

Сьогодні, 16 грудня, поблизу Водяного окупанти стріляли з станкових та ручних протитанкових гранатометів. Провокація противника не становила загрози для наших воїнів, вогонь у відповідь не відкривали. Бойових втрат та поранень не має.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
РФ фактично скасувала моніторинг санкцій ООН проти Північної Кореї, зазначив міністр закордонних справ України.
Президент України мав розмову зі спікером Палати представників Сполучених Штатів Америки Майком Джонсоном, зустрівся з головою Національних зборів Франції й делегацією Європарламенту.
Росіяни випустили чотири керовані авіаснаряди УМПБ Д-30СН по житловій забудові, через що загинула жінка 1958 року народження.
Варшава і Київ після сьогоднішньої зустрічі близькі до знаходження рішення відносно розблокування кордону.
Український лідер і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері.
Ratel Deminer - мінний трал, який знаходить та нейтралізує протипіхотні міни. Він працює дистанційно, а отже зберігає життя військових.
Пригадаємо всі сильні сторони флагманського кросовера Renault Koleos, який саме зараз можна придбати з максимальною вигодою.
Реальний ВВП України за підсумками 2023 року збільшився на 5,3%, порівняно із 2022 роком, коли економіка впала на 28,8%.
Збір інформації, верифікація даних, реалізація пошукових заходів ускладнюються через непередбачувану ситуацію на лінії фронту, масовані атаки на мирні міста, міграцію людей і тимчасову окупацію територій
У Рівному проводять службову перевірку начальника ТЦК через опубліковане у мережі відео, де він на робочому місці цілується з колегами.
Сили оборони за добу відбили атаки окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Оріхівському і Херсонському напрямках.
Найбільші ТЕС компанії отримали найзначніших ушкоджень за весь час повномасштабного вторгнення Росії.
У Німеччині в аварії з двоповерховим автобусом Flixbus, імовірно, загинула українка. Ще двоє постраждали.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.