ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУРосійські бойовики купляють українське громадянство

Російські бойовики купляють українське громадянство

30 ноября 2020
Російські бойовики купляють українське громадянство

Убивці, шахраї чи агенти ворожої розвідки за відповідну плату отримували паспорт. Більше  читайте тут ТСН

Зробити з бандита, нелегала або навіть офіцера ФСБ "чистого" громадянина  України - виявляється не надто дорого.

Біля п’яти тисяч євро, і кримінальник перетворюється на добропорядного українця. Чиновники Державної міграційної служби, залучені до схеми, не цікавилися минулим своїх клієнтів. Убивці, шахраї чи агенти ворожої розвідки за відповідну плату отримували документ і починали життя в Україні, що називається, з чистого аркуша.

Перейти на український бік, підписати контракт зі Збройними Силами, одягти український військовий однострій та і, можливо, навіть організувати теракт чи диверсію. Саме для цього й потрібні українські паспорти бойовикам.

"Легалізація" злочинців відбувалася за кількома схемами. Найпростіша - переклеювання фото. Знаходили паспорт втрачений громадянин України старого зразка, вклеювали картку громадянина, який надавав фотокартки, і цей паспорт вже ставав підставою для подачі заяви в органи ДМС. На підставі підроблених паспортів оформлювали нові, закордонні. І все - нелегал міг вільно подорожувати по Європі. Повний пакет документів продавали за ціною старенької іномарки.

Щоправда, міжнародні злочинці, нелегальні мігранти, бойовики з ОРДЛО, сотні людей із підробленими паспортами потрапили  у поле зору контррозвідки та поліції. Можна лише здогадуватися, скільки грошей обертається в системі, яка торгує українським громадянством, скільки ще не виявлених т.зв. "громадян" ходить поряд і скільки серед них - професійних ворогів України.

А за дивним збігом обставин, ключовий фігурант “справи паспортистів”, Анатолій Сторожук, посередник на прізвисько “Генерал”, раптово пішов із життя, тільки-но потрапив у поле зору контррозвідників.

Після того, як за справу “паспортистів” узялася контррозвідка, конвеєр нелегальних документів став на паузу. Утім, ніхто не гарантує, що перечекавши буревій, чиновники знову не почнуть торгувати тризубом на синій обкладинці. 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Сенат США підтримав законопроєкт про допомогу Києву; Британія анонсувала найбільший пакет допомоги Україні; Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.
Очільник міноборони країни-агресорки заявив, що російські військові вже нібито "розвіяла міф про перевагу західних озброєнь".
Губернатор Липецької області РФ повідомив про падіння безпілотника у промзоні. Місцеві жителі пишуть про вибухи і атаку на Новолипецький металургійний комбінат.
Губернатор регіону повідомив про загоряння на паливно-енергетичних об'єктах у двох районах області. В одному з цих районів палає нафтобаза.
Президент подякував усім американцям, які продовжують підтримувати Україну та усвідомлюють, що історичне значення цього законопроєкту виходить за межі політики.
Більшість сенаторів підтримали комплексний пакет допомоги, який передбачає виділення Україні $60,8 млрд доларів.
На місці влучання ракети поблизу будинку утворилася вирва шириною близько десяти метрів, а територія навкруги засипана уламками скла.
В рамках навчань НАТО Steadfast Defender 24 у травні до Польщі буде відправлено 16 тисяч британських солдатів.
Звинувачення стверджує, що експрезидент намагався незаконно впливати на виборчі перегони 2016 року за допомогою практики, відомої в індустрії таблоїдів як "зловити і вбити".
Очільник республіканців у Сенаті США звинуватив Карлсона та Трампа у тому, що допомога Україні була ухвалена з затримкою у кілька місяців.
Розроблений механізм вилучення доходів від російських активів може приносити три мільярди євро на рік.
Ворог ударив двома ракетами С-300 по центру Золочева, ще дві такі ж ракети спрямував на житловий комплекс у Харкові. У місті перебитий газопровід.
Російські окупанти запустили ракети С-300 по житловому комплексу у Шевченківському районі.
Про сильні вибухи у місті повідомив міський голова. Моніторингові канали пишуть про удари балістичними ракетами.