ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУРФ в Криму може розміщувати ядерну зброю

РФ в Криму може розміщувати ядерну зброю

16 ноября 2020
РФ в Криму може розміщувати ядерну зброю

Можливості Російської Федерації щодо зберігання та розташування ядерної зброї на території окупованого Криму достатньо великі. Про це, та про багато іншого в ефірі Апостроф Live розповів заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос.

Ще з радянських часів там існували декілька об’єктів, які використовувались для зберігання ядерної зброї. Один з об’єктів — це так звана “Феодосія-13”, нині це село Краснокам’янка.

Татарською мовою — це урочище Кизилташ, де з початку 50-х років протягом 6 років велося велике будівництво бази зберігання. Це колишнє 12 управління Міністерства оборони СРСР, яке відповідало якраз за ядерну зброю. Об’єкт був у використанні до 1996 року, а остання зброя звідти була вивезена у середині 1990-х років. Це величезний об’єкт, це понад 30 км тунелів розмірами, як у метрополітені, а в деяких моментах — значно більші. Об’єкт було частково законсервовано, частково — розкрадено. За нашою інформацією, після анексії Криму, Росія почала проводити певні роботи на цих об’єктах.

Другий об’єкт, який є на території Криму — це Балаклава, де розташовані підводні човни РФ. Також там додатково, і це перевірена інформація, зроблені штольні для підводних човнів.

Росія може використовувати Крим, як фактор геополітичного впливу не лише відносно України, але й Європи в цілому. Саме півострів цікавив Росію як фактор розміщення там своїх військових контингентів. У першу чергу — це базування Чорноморського флоту, тому що тільки Севастополь та Донузлав за своїми характеристиками підходили для розташування великої кількості військових кораблів. Той самий Новоросійськ за своїми природніми факторами не підходив, тому вони й трималися, бо їм не було куди піти.

Та кількість аеродромів стратегічного рівня, які існувала на території Криму, якраз дозволяла авіації РФ злітати та наносити за необхідності удари в далеких точках. Це додатковий трамплін для досягнення дальніх цілей.

Також у ході обговорення вірмено-азербайджанського конфлікту та досвіду, який має перейняти Україна з нього, Сергій Кривонос зазначив, що армію треба посилювати. Навіть, якщо ми намагаємося наблизити мир на Донбасі, все одно, крок за кроком ми маємо робити свою армію сильною, аби прибрати будь-яке бажання РФ продовжувати агресію проти нашої держави.

Війна має декілька вимірів. Це і війна в кібернетичному просторі, і війна в інформаційному просторі, і війна, яка стосується ведення бойових дій у повітрі та на землі. Завдання № 1 — ми повинні бути готові. Питання не в тому, щоби готуватися до війни, коли вона вже почалася. Треба завжди готуватися до війни, аби в будь-яку мить дати гідну відсіч будь-яким агресивним намірам ворога.

Незважаючи на те, що в Україні серйозна міжнародна підтримка, не треба забувати, що ми самі маємо діяти активно. Це стосується не тільки посилення Збройних сил. Питання стоїть щодо спроможності всього народу до опору, підняття рівня інформаційної освіченості та військової підготовки населення. Це територіальна оборона України та національно-патріотичне виховання.

Бо зараз ворог, зрозумівши, що не зможе прямою агресією вирішити свої питання, намагається розхитати ситуацію всередині країни за рахунок гібридних методів війни. Дестабілізувати ситуацію, стерти нашу національну свідомість, яка тільки почала відроджуватися. Плюс, ми програємо в тому, що стосується унеможливлення інформаційного впливу через ЗМІ. І це проблема держави, і має бути відповідне політичне рішення. Насамперед це стосується російськомовних каналів на телебаченні, які якраз і розхитують ситуацію всередині України. Це завдання, яке потрібно вирішувати в максимально короткі терміни.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Під час попереднього обстрілу російські військові намагалися вцілити по об'єктах енергетичної інфраструктури.
Трамп, який відмовився від дебатів зі своїми суперниками до перемоги на республіканських праймеріз минулого місяця, кидає виклик Байдену, пропонуючи дебати з чинним демократом "будь-де і будь-коли".
Хоча Україна заявила, що потребує семи додаткових установок ППО Patriot, поки вона змогла забезпечити лише одну таку нову систему: її погодилася надати Німеччина.
Жителів областей де буде оголошено тривогу просять зберігати спокій та у разі загрози пройти в укриття. Також варто нагадати, що в Україні заборонено знімати роботу ППО.
У регіонах, де лунає сигнал повітряної тривоги просять всіх терміново прослідувати в укриття цивільного захисту.
Міністр оборони Бельгії зазначив, що літаки хочуть доставити в Україну "якнайшвидше", і робиться все можливе для того, щоб постачання відбулося цього року.
Обсяг фінансування Державного бюджету України у 2024 році станом на 25 квітня - 15,6 млрд доларів США.
Начальник одного з військових підрозділів вимагав хабар у військовослужбовця за допомогу зі встановлення другої групи інвалідності його матері.
Перевірка на вміст алкоголю в крові голови Броварської райадміністрації показала 2,31 проміле, за дозволеної норми – 0,2 проміле, тобто у 10 разів більше.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
У громади області їздить вакцинобус, у якому є можливість зробити щеплення й від кашлюка. За одну поїздку в громади лікарі проводять близько 100 щеплень.
Президент України подякував усім учасникм засідання, а особливо - міністру оборони США Ллойду Остіну, а також наголосив, що вирішується не просто питання постачання зброї, а доля світу.
Це єдиний правильний крок після жахливого інциденту, який стався в Броварах і внаслідок якого постраждали чотири людини, стверджує очільник Київської ОВА.
Міністр оборони США оголосив про додаткове зобов'язання на суму 6 мільярдів доларів у межах Ініціативи сприяння безпеці України.