ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУРФ офіційно визнали головною загрозою національної безпеки Польщі

РФ офіційно визнали головною загрозою національної безпеки Польщі

2 июня 2020
РФ офіційно визнали головною загрозою національної безпеки Польщі

Президент Польщі Анджей Дуда підписав Стратегію національної безпеки, в якій головною загрозою названо агресивну політику Росії.

Документ передбачає підготовку і введення закону про управління та національну безпеку, який встановить ієрархію стратегічних і планувальних документів, що стосуються національної безпеки. З підписом президента втрачає силу Стратегія національної безпеки 2014 року, передає «Польське радіо».

 

 

 

 

 

 

Документ був підписаний 12 травня і визнає політику РФ найбільшою загрозою для Польщі. «Найбільш серйозну загрозу представляє політика влади Російської Федерації, яка реалізується з використанням військової сили», – зазначається в документі. Головною відповіддю на цю загрозу, згідно зі стратегією, має бути зміцнення зв’язків з Європейським союзом і НАТО та доведення рівня витрат на оборону в країні до 2,5% ВВП.

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак сказав, що на основі цього документу будуть розроблені інші положення, що стосуються діяльності польської армії. Міністр наголосив, що Стратегія національної безпеки стосується загроз, на які повинні реагувати польські солдати.

«Ця загроза, звичайно, широковідома. Це агресивна політика Росії. Ми протистоїмо тій політиці, беручи активну участь у діяльності Північноатлантичного альянсу. Солдати польської армії дислокуються на Східному фланзі НАТО, але не тільки в Польщі, а й у країнах-союзниках по блоку НАТО, створюючи нові частини. Це, наприклад, Війська територіальної оборони. Польські солдати протистоять кіберзагрозі – ми створили кібервійська», – зазначив глава Міноборони.

Нагадаємо, Путін розпочав війну проти України з мовної агресії в 2013 році. Також проти України діють підрозділи психологічних операцій російської армії.

За матеріалами "Духовний фронт".

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
РФ фактично скасувала моніторинг санкцій ООН проти Північної Кореї, зазначив міністр закордонних справ України.
Президент України мав розмову зі спікером Палати представників Сполучених Штатів Америки Майком Джонсоном, зустрівся з головою Національних зборів Франції й делегацією Європарламенту.
Росіяни випустили чотири керовані авіаснаряди УМПБ Д-30СН по житловій забудові, через що загинула жінка 1958 року народження.
Варшава і Київ після сьогоднішньої зустрічі близькі до знаходження рішення відносно розблокування кордону.
Український лідер і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері.
Ratel Deminer - мінний трал, який знаходить та нейтралізує протипіхотні міни. Він працює дистанційно, а отже зберігає життя військових.
Пригадаємо всі сильні сторони флагманського кросовера Renault Koleos, який саме зараз можна придбати з максимальною вигодою.
Реальний ВВП України за підсумками 2023 року збільшився на 5,3%, порівняно із 2022 роком, коли економіка впала на 28,8%.
Збір інформації, верифікація даних, реалізація пошукових заходів ускладнюються через непередбачувану ситуацію на лінії фронту, масовані атаки на мирні міста, міграцію людей і тимчасову окупацію територій
У Рівному проводять службову перевірку начальника ТЦК через опубліковане у мережі відео, де він на робочому місці цілується з колегами.
Сили оборони за добу відбили атаки окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Оріхівському і Херсонському напрямках.
Найбільші ТЕС компанії отримали найзначніших ушкоджень за весь час повномасштабного вторгнення Росії.
У Німеччині в аварії з двоповерховим автобусом Flixbus, імовірно, загинула українка. Ще двоє постраждали.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.