ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУРФ мобілізує свої сили на Донбасі

РФ мобілізує свої сили на Донбасі

19 октября 2020
РФ мобілізує свої сили на Донбасі

Командування ЗС РФ посилює контроль над діяльністю командного складу з’єднань і частин оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України

На цьому тижні у військах противника розпочала роботу комісія Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації з метою контролю проведення зборів з командним складом 1-го та 2-го армійських корпусів.

              Довідково: Керівництво і забезпечення 1-го (ДНР) і 2-го (ЛНР) армійських корпусів здійснюється спеціально створеним 12 командуванням резерву Південного округу ЗС РФ (штаб розташований у м. Новочеркаськ, Ростовська область РФ). Основні командні і штабні посади у цих армійських корпусах посідають кадрові російські офіцери. Рядовий склад корпусів складається до 40% з мешканців окупованої території Донецької та Луганської областей, а також з контрактників та найманців із Росії, які набули бойового досвіду під час військових дій на Сході України та у гарячих точках РФ. Штатна чисельність двох корпусів до 35  тисяч чоловік.

У штабі 8-ї армії Південного військового округу ЗС Росії сплановано проведення атестації офіцерів щодо відповідності займаним посадам за підсумками бойової підготовки російських окупаційних військ у цьому році.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
За допомогою дронів-камікадзе кіберфахівці регулярно нищать комплекси відеотепловізійного і технічного спостереження Муром, Гренадер і Пергам.
Коли План для Ukraine Facility буде затверджено у ЄС, Київ отримає наступний платіж обсягом 1,89 млрд євро.
Хусрав Тоіров із Таджикистану залишить донецький клуб вже у літнє трансферне міжсезоння.
Голова Запорізької ОВА Іван Федоров назвав "історичною подією" обрання Регіни Харченко замість Анатолія Куртєва.
Поліція просить громадськість допомогти знайти Орфея Пледжера після того, як він не з'явився в суді за звинуваченням у нападі.
Синоптики попереджають, що пил залишатиметься в атмосфері над Україною до п'ятниці, 26 квітня,а після того відступить на схід.
Іран вивів свої війська із південної Сирії, включно із провінцією Кунейтра і Дараа, які межують з Голанськими висотами.
Зараз багато говорять про весняно-літній наступ РФ, підтвердив це і глава ГУР Кирило Буданов у свіжому інтерв’ю ВВС. Однак деякі експерти вважають, що Росія з цим наступом - вже дуже спізнилася.
Amnesty International зафіксувала, що російські військові завдавали "невибіркових ударів по густонаселених житлових районах, що призводило до смертей і травм серед цивільного населення та руйнування інфраструктури".
Є непідтверджена інформація, що Великобританія відправить в Україну 230 кг авіабомби Paveway IV з GPS або лазерним наведенням.
"Санкції" проти Тимура Іванова було вжито лише після того, коли стався масивний витік чутливих даних, стверджують джерела.
Журналісти дізналися, чим ризикує форвард відмовившись продовжувати свій контракт з французьким клубом.
Центр протидії дезінформації повідомляє, що поширювана інфографіка не має жодного стосунку до Міненерго, а дані, які в ній зображені, недостовірні.