ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУПутін запропонував «вагнерівцям» три варіанти на вибір

Путін запропонував «вагнерівцям» три варіанти на вибір

27 июня 2023
Путін запропонував «вагнерівцям» три варіанти на вибір

Володимир Путін у телезверненні закликав найманців ПВК «Вагнер» укласти контракт з міноборони РФ, повернутися додому або піти до Білорусі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на російські ЗМІ.

 

У зверненні до росіян Путін поклав провину за заколот на його організаторів, утім, не називаючи їхніх імен. Ці організатори, за господаря Кремля, зрадили країну, народ та «тих, кого втягнули у злочин». Водночас він подякував тим «солдатам і командирам» ПВК «Вагнер», які зупинилися біля останньої межі й не пішли на «братовбивче кровопролиття».

 

Також Путін подякував російським військовим, співробітникам правоохоронних органів та спецслужб. Але оминув той факт, що «вагнерівці» пройшли більшу частину шляху до Москви, зупинившись приблизно за 200 км від російської столиці.

 

Президент РФ окремо згадав льотчиків міноборони, які загинули під час заколоту (екіпажі 6 гелікоптерів і одного командирського літака). За його версією, саме «мужність, самопожертва» цих пілотів, яких збила ППО «вагнерівців», «уберегли Росію від трагічних руйнівних наслідків".

 

Окрім того, Путін подякував самопроголошеному президенту Білорусі Лукашенку «за його зусилля та внесок у мирне розв’язання ситуації». Звернення президента РФ тривало трохи більше п'яти хвилин.

 

Як повідомляв Укрінформ, за оцінками Держдепу США, ситуація із заколотом, ініційованим ватажком ПВК «Вагнер» Євгеном Пригожиним, свідчить про те, що Путін вперше серйозно постав перед прямим викликом своєму лідерству в Росії.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
У Раді Європи наразі відбувається дискусія щодо перетворення її на дипломатичну платформу для розв'язання питання щодо спецтрибуналу за злочин агресії Росії.
Завдяки успішній співпраці АРМА та компетентних органів США вдалося оперативно розшукати майно за кордоном та передати ці відомості для арешту розшуканої нерухомості та проведення подальших процесуальних дій.
Співробітники Служби держбезпеки країни вже затримали низку громадян, підозрюваних у діяльності за завданням спецслужб Росії.
Після початку повномасштабного російського вторгнення, вишита сорочка стала не тільки символом України, але й знаком підтримки нашої держави.
В Новоросійську Чорноморський флот Російської Федерації ховає свої основні військові кораблі.
Росіяни б'ють по Харківщині ракетами та безпілотниками, постійно фіксується активність ворожої тактичної авіації на північно-східному та східному напрямках.
Російські війська атакували вночі територію України. Загарбники запустили декілька груп безпілотників.
Поняття "стримування російських сил" вже в минулому, тому що Росія вже здійснила повномасштабне вторгнення і війна триває вже 813 днів.
У Севастополі нібито відбивається атака безпілотних літальних апаратів, використовується стрілецька зброя.
Російські загарбники продовжують терор цивільного населення на тимчасово окупованих територіях України.
У ніч на 15 травня в тимчасово окупованому Криму лунали вибухи. Гриміло в районі військового аеродрому Бельбек.
Українські посадовці звернулися до своїх колег у США та НАТО із проханням навчити 150 тисяч новобранців ближче до лінії фронту для швидшого розгортання, стверджує видання.
За даними міністерства оборони Шрі-Ланки, щонайменше 16 військових у відставці загинули в Україні.
Минулого тижня російські загарбники почали масштабний наступ у Харківській області через державний кордон з території Бєлгородської області.