ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУПропагандистське вторгнення в білоруський інформаційний простір

Пропагандистське вторгнення в білоруський інформаційний простір

27 января 2020

Журналісти Білорусі зазначають, що білоруські ЗМІ не в змозі відповісти на пропагандистські випади Росії. Більше половини громадян Білорусі сприймають події в Україні через призму російського телебачення, тому схвалюють дії Росії в Україні, впевнена глава білоруської асоціації журналістів Жанна Литвина. За її словами, цензуровані білоруські ЗМІ не реагують на пропагандистські випади, а також більшість з них просто не мають власної позиції щодо конфлікту в Україні. "Після масованого пропагандистського вторгнення в білоруський інформаційний простір у нас позначилося кілька серйозних тенденцій. Одна з них: державні ЗМІ - підконтрольні, цензуровані, не в змозі оперативно реагувати на пропагандистські випади. Також сьогодні державні ЗМІ Білорусі не в змозі формулювати позицію своєї країни в цьому конфлікті", - заявила Литвина.На її думку, саме це стало причиною схвалення громадянами Білорусі дій Росії в Криму. 62% пересічних білорусів, згідно з дослідженням соціологічного інституту NESEPI від липня 2014 року, вважають анексію Криму Росією "історичною справедливістю", що є яскравим результатом роботи пропагандистської машини ФСБ.

Як би не хотілося Путіну, Крим був, є і буде українським назавжди! А нам необхідно уважніше ставитись до російських "фейків".

ЗА МАТЕРІАЛАМИ: ZN.UA

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Номер Кварталу 95 під назвою Начальник Рівненського ТЦК шифрується від російських шпигунів, що викликав хвилю критики в суспільстві.
Жінка Новоборового Луганської області критикувала главу міноборони РФ і переконувала співрозмовника стати дезертиром.
Той, хто досі недовірливо дивиться на китайські автомобілі, мабуть, застряг у минулому. Адже світ наразі змінюється дуже швидко, і тестовий Changan CS 55 Plus наочне тому підтвердження.
Голова держави вперше з початку повномасштабного вторгнення підписав укази про призначення на посади суддів.
На зібрану суму - понад 4,17 млн євро - для потреб ЗСУ на чеському підприємстві STV Group буде виготовлено 2700 боєприпасів.
На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 35 атак в районах населених пунктів Новоолександрівка, Євгенівка, Сокіл, Новопокровське, Семенівка, Уманське, Нетайлове та Невельське Донецької області.
Польські медіа дізналися від місцевих служб, що чоловік був одягнений в цивільне і не мав при собі зброї.
Ілля Євлаш перелічив імовірні причини: технічні несправності, недбалість пілотів та наземного персоналу.
Парламент 279 голосами "ЗА" підтримав у другому читанні законопроєкт про добровільну мобілізацію в'язнів.
Вербувальники діяли через соцмережі та місцевих рекрутерів, пропонуючи "високооплачувану роботу в Росії".
Будапешт традиційно виступає проти військової допомоги Києву і планує "залишитися осторонь", заявив глава МЗС Петер Сіярто.
Керівництво австрійської банківської групи запевняє, що "з початку війни RBI значно скоротив свою діяльність в Росії".
Нову назву отримав проспект Правди, який колись було названо на честь центрального органу комуністичної партії Радянського Союзу газети Правда.
Колишній головний редактор видання Правий Поступ пішов на фронт з перших днів повномасштабного вторгнення.