ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУПопит на міжнародне посвідчення водія росте

Попит на міжнародне посвідчення водія росте

7 сентября 2022
Попит на міжнародне посвідчення водія росте

Від початку року сервісними центрами МВС області видано 86 міжнародних посвідчень водія, що вдвічі більше ніж за аналогічний період минулоріч. Найбільше за цією послугою зверталися громадяни влітку.

Так, є країни, відповідно до Віденської Конвенції про дорожній рух 1968 року, у яких визнається українське національне посвідчення водія. Наприклад, це Австрія, Греція, Грузія, Данія, Індонезія, Ізраїль, Зімбабве, Монако, Мексика, Польща, Сербія,Туреччина, Чилі, Швейцарія.

Але для виїзду за кордон національне посвідчення водія повинно містити певну обов’язкову інформацію - дату закінчення дії посвідчення. Тому, якщо посвідчення водія не містить цього критерію, то воно не чинне в інших країнах. А тому, у тих громадян, які мають ще ламіноване посвідчення водія, рекомендуємо його обміняти.

Окрім того, відповідно до Женевської Конвенції про дорожній рух 1949 року, є країн, на території яких можна керувати транспортним засобом лише за наявності міжнародного посвідчення водія. Це, наприклад, Японія, Сінгапур,  Мальта, Малайзія, Кіпр, Єгипет, Ірландія, Ісландія, Австралія.

З переліком країн, які визнають національне посвідчення водія, а які лише міжнародне, можна ознайомитися за посиланням  https://bit.ly/3qdNgsc на сайті регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Рівненській області.

Міжнародне посвідчення водія видається на підставі національного посвідчення водія. Термін дії міжнародного посвідчення водія - 3 роки, але не більше строку дії національного посвідчення водія. Видача або ж обмін міжнародного посвідчення водія здійснюється без складання іспитів. Зауважимо, що міжнародне посвідчення водія без наявності національного не є дійсним.

Для отримання (обміну) міжнародного посвідчення водія необхідно звернутись до зручного за місцем розташування територіального сервісного центру МВС з наступними документами:

оригіналом  посвідчення водія;

паспортом громадянина України (у разі надання ID-картки без наявних у безконтактному електронному носії відомостей про реєстрацію місця проживання разом надається довідка про реєстрацію місця проживання особи);

паспортом  громадянина України для виїзду за кордон;

фотокарткою  розміром 3,5х4,5 см на матовому папері.

Надання послуги - до 5 робочих днів з дня подання необхідних документів.

Проте, у послузі працівники сервісних центрів МВС можуть і відмовити, якщо є для цього наступні підстави:

позбавлення права керування транспортним засобом;

особа перебуває в розшуку;

посвідчення водія знаходиться в розшуку;

встановлення факту підробки національного посвідчення водія;

закінчення строку дії національного посвідчення водія на дату отримання міжнародного посвідчення водія;

невідповідність персональних даних заявника.

 

РСЦ ГСЦ МВС в Рівненській області

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Це допоможе покращити і протиповітряний захист, і розвідувальні спроможності України, зазначили в уряді Латвії.
У Лондоні в районі станції метро вранці 30 квітня чоловік із мечем напав на цивільних і двох офіцерів.
Туманність розташована на відстані приблизно 1 300 світлових років від Землі. Вона утворилася з колапсуючої міжзоряної хмари.
Наш континент може бути міцним і справді мирним тільки тоді, коли ніхто з європейців не залишається за бортом Європи, зазначив президент.
У День прикордонника президент підписав указ про присвоєння голові ДПСУ Сергію Дейнеку звання генерал-лейтенанта.
Захисник Евертона і збірної України розповів про остаточний вердикт лікарів, щодо травми.
Вже сотні осіб, які звернулись до рекрутингових центрів, підписали контракти з військовими частинами або проходять підготовку в навчальних центрах.
Парламент ухвалив законопроект, що розв'язує одразу декілька проблем, які виникли через повномасштабну російську агресію з призначенням пенсій.
Школи-укриття планують збудувати в Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Сумській, Чернігівській і, можливо, в Харківській областях (щодо шостого регіону ще тривають обговорення).
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Сказати чим мотивовано таке рішення суду, наразі неможливо. Повний текст ухвали буде оголошено 6 травня, зазначили у пркуратурі.
У березні, виконуючи бойове завдання з побратимами, комік отримав осколкове поранення в голову. Травма була дуже важкою, але лікарям вдалося врятувати його життя.
Температура поверхні моря в Північній Атлантиці зросла до найвищого рівня щонайменше за 40 років.
Живі коні ходили по трупах. Де вони вмирали, там їх залишали. Ніхто нічого не робив, розповіла волонтерка незалежному російському виданню.