ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУПольща підтримує цілісність України та засуджує імперську політику Росії

Польща підтримує цілісність України та засуджує імперську політику Росії

18 ноября 2020
Польща підтримує цілісність України та засуджує імперську політику Росії

“Ми послідовно підтримуємо територіальну цілісність України і заохочуємо до розвитку економічної співпраці з цією країною. Водночас ми виступаємо рішуче проти російської політики імперського втручання, яка ведеться на схід від Польщі, а також порушення норм права і недотримання прав людини”,- йдеться у його заяві.

Він зауважив, що у наступному році і для Польщі  і для всього світу буде багато викликів. Так перед ОБСЄ вкотре постане питання війни на Донбасі, азербайджансько-вірменського конфлікту, а також масові демонстрації в Білорусі.

“Крім того, довіра між Росією і країнами Заходу у питаннях безпеки віддавна не була на такому низькому рівні”, – наголосив Анджей Дуда.

Він заявив, що свою безпеку Польща будує на зміцненні армії, а також участі у міжнародних союзах: членстві в НАТО та особливому партнерстві із США і країнами так званого Східного флангу Альянсу.

Крім того, президент Дуда підкреслив, що Польща  підтримує розвиток “Ініціативи трьох морів”, а також приділяє значну увагу розвитку співпраці в межах Вишеградської групи.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Укрзалізниця протягом доби була обʼєктом масованих атак Росії. Є загиблі та поранені залізничники.
Китайська компанія ByteDance має 9 місяців з можливістю продовження цього терміну до року для того, щоб досягти угоди про продаж надпопулярної соцмережі TikTok.
Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному зросла до трьох, поранені - четверо осіб.
У Володимира Путіна "не вкладаються в голові" випробування, які проходять мешканці Донбасу з 2014 року.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Засуджений росіянин, який перебував у Польщі легально, шпигував протягом семи років і діяв під прикриттям бізнесу.
Заяву міністра агрополітики Миколи Сольського буде розглянуто на одному з найближчих засідань Ради.
У Нацбанку не бачать загрози для стабільності ринку, бо коливання гривні мають ринкові передумови.
Глава держави навів три аргументи для республіканців, які не голосували за військову допомогу Україні.
Верховна Рада спростила в Україні вирощування бавовника для оборонних потреб. Навіщо ВПК потрібна саме бавовна, звідки вона нам може постачатися та які країни вже активно конкурують за цю сировину?
Польща та Литва готові допомогти Україні повернути додому чоловіків мобілізаційного віку, це викликало хвилю обговорень у світі.
У МЗС Росії заявили, що це відповідь на оголошення без будь-яких підстав" персонами нон ґрата двох працівників російського посольства в Ризі.
Президент заслухав велику доповідь прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо прикриття життєво необхідних для України об’єктів.
Спецслужби Білорусі нібито запобігли ударам безпілотників по цілях у Мінську та його передмістях.