ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУПольща назвала перпективу Кримської платформи

Польща назвала перпективу Кримської платформи

15 марта 2021
Польща назвала перпективу Кримської платформи

На цьому під час віртуального засідання високого рівня ООН за формулою "Арріа" наголосив заступник глави МЗС Польщі Марцін Пшидач, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Польща розцінює Кримську платформу як цінну ініціативу з потенціалом підняти обізнаність і донести світові питання нелегальної анексії Криму та інтенсивної мілітаризації півострову Росією”,- заявив Пшидач.

Він додав, що Кримська платформа “матиме свій конкретний внесок у прийняття рішень (щодо Росії – ред.) на міжнародній арені”.

Польський дипломат відзначив, що невизнання Криму частиною Росії є базовою вимогою, а не елементом політичних відносин з Росією.

За його словами, агресія Росії проти України є "одним із найбільших викликів для безпеки і стабільності в Європі".

“Ми занепокоєні військовою активністю Росії у Криму і чорноморському регіоні, яка провокує напругу в регіоні. Ми закликаємо Росію зупинити посилення мілітаризації Криму”,- наголосив Пшидач, додаючи, що зараз на кримському півострові дислокуються тисячі російських військових, сотні артилерійських систем, сучасні види озброєнь, включаючи тактичну ядерну зброю.

Польський дипломат також підкреслив, що у Криму окупаційна влада порушує права людини, переслідує кримських татар, українців, здійснює дискримінацію за релігійною ознакою, порушує свободу ЗМІ.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Обсяг фінансування Державного бюджету України у 2024 році станом на 25 квітня - 15,6 млрд доларів США.
Начальник одного з військових підрозділів вимагав хабар у військовослужбовця за допомогу зі встановлення другої групи інвалідності його матері.
Перевірка на вміст алкоголю в крові голови Броварської райадміністрації показала 2,31 проміле, за дозволеної норми – 0,2 проміле, тобто у 10 разів більше.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
У громади області їздить вакцинобус, у якому є можливість зробити щеплення й від кашлюка. За одну поїздку в громади лікарі проводять близько 100 щеплень.
Президент України подякував усім учасникм засідання, а особливо - міністру оборони США Ллойду Остіну, а також наголосив, що вирішується не просто питання постачання зброї, а доля світу.
Це єдиний правильний крок після жахливого інциденту, який стався в Броварах і внаслідок якого постраждали чотири людини, стверджує очільник Київської ОВА.
Міністр оборони США оголосив про додаткове зобов'язання на суму 6 мільярдів доларів у межах Ініціативи сприяння безпеці України.
Очільник Кремля експропріював російські активи виробників побутової техніки Bosch та Ariston.
Усіх пацієнтів і медперсонал двох лікарень на вулиці Богатирській уже евакуювали, каже столична влада.
Офіційної інформації щодо скасування візиту немає, а також є повідомлення, що насправді візит не скасовано, а відкладено через зміни в графіку Ердогана, і зараз нібито узгоджуються нові дати.
На Авдіївському напрямку захисники відбили 23 атаки російських загарбників, на Новопавлівському - 12.
Президент доручив керівникові Мінвідновлення опрацювати питання прямого залізничного сполучення між Славутичем і Києвом без пересадки в Чернігові.
Сполучені Штати цього тижня розпочнуть відправляти озброєння, обіцяне Україні в рамках пакета допомоги.