ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУОлександру Лукашенку заборонили відвідувати Олімпійські ігри

Олександру Лукашенку заборонили відвідувати Олімпійські ігри

11 декабря 2020
Олександру Лукашенку заборонили відвідувати Олімпійські ігри

    Міжнародний олімпійський комітет заборонив Олександру Лукашенко, який є керівником національного комітету Білорусі, брати участь у Олімпійських іграх.

   Окрім Олександра Лукашенка, під санкції потрапили ще двоє білоруських чиновників, серед яких його син Віктор, який є першим віце-президентом національного олімпійського органу. МОК прийняв це рішення через скарги білоруських спортсменів, які вимагали термінових заходів через політичну дискримінацію та ув’язнення з боку влади Лукашенка.

  «МОК дійшов висновку, що нинішнє керівництво належним чином не захистило білоруських спортсменів від політичної дискримінації в рамках НОК, їх федерацій-членів або спортивного руху», – заявив президент комітету Томас Бах, уточнивши, що введені санкції є тимчасовими.

   Окрім заборони відвідування, МОК також заморозив будь-які платежі в національному комітеті та виплачуватиме стипендії для підготовки до Олімпіади безпосередньо білоруським спортсменам.

   Нагадаємо, що протести в Білорусі почалися 9 серпня після президентських виборів. ЦВК Білорусі заявила про перемогу Лукашенка, який, за офіційною версією, набрав понад 80% голосів виборців. Сотні тисяч білорусів у різних містах країни відтоді виходять на протести. Їх затримують, катують і арештовують силовики. За час протестів кілька людей загинули, багато перебувають у лікарнях після побиття.

   Таємна інавгурація Олександра Лукашенка відбулася 23 вересня у Мінську. Попередньо білоруська влада не анонсувала дати її проведення. Після проведення церемонії Лукашенка тисячі людей у Мінську вийшли на протест, поліція затримувала людей, застосувавши при цьому водомети.

Відразу після церемонії низка держав, зокрема Україна, Велика Британія, Словаччина, Німеччина, Литва, Латвія, Естонія, Польща, Чехія та Данія, не визнала легітимність Лукашенка. Таку ж позицію зайняли США та Канада.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Значну частину нелегального імпорту російські замовники використовували для виробництва пам’ятників загиблим росіянам, які воювали проти України.
Вдалося репатріювати 12 тіл оборонців, що воювали на Луганському напрямку, 107 полеглих воїнів з Донецького напрямку та двох захисників із Запорізького напрямку.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Лише вночі в суботу у східних областях невеликий дощ, температура вночі 3-8° тепла, вдень 16-21°, на заході країни до 24°.
Безпілотник упав на фермерську землю на Великому Браїловському острові, повідомляє румунське міноборони.
На міжбанку курс американської валюти перебуває на рівні 39,10-39,15 грн/долар (купівля-продаж) – падіння на 13 копійок.
Український боксер скоро проведе поєдинок за тимчасовий пояс WBC в першій середній вазі.
Усі зібрані кошти підуть на відбудову школи в Дніпропетровській області, яка була зруйнована російською ракетою в жовтні 2022 року.
Це сталося після того, як співак подав документи на отримання опіки над своїм сином.
Сирійський правлячий режим заявив, що "ізраїльські безпілотники завдали ударів по мирних жителях Алеппо".
Батьки дітей самостійно зв'язалися із представниками благодійної організації Save Ukraine та попросили допомогти вирватися з окупації.
Судно MV Future ID доправило до порту Хартум 14,6 тис. тонн борошна, яке змелено з української пшениці.
Вечірній макіяж – це не просто косметика. Це мистецтво перетворення, що розкриває вашу красу в сяйві нічних вогнів.
Рішення прийнято на основі постійних порушень міжурядового договору між Єреваном та Москвою.