ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУНайманці РФ перестали пропускати жителів ОРДЛО на окуповану територію

Найманці РФ перестали пропускати жителів ОРДЛО на окуповану територію

24 марта 2020
Найманці РФ перестали пропускати жителів ОРДЛО на окуповану територію

Починаючи з 21 березня прикордонники фіксують припинення пропуску через лінію розмежування осіб і транспортних засобів російсько-окупаційними військами.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на прес-службу Держприкордонслужби.

Командувач Об'єднаних сил з початку дії обмежувальних заходів на КПВВ видав дозволи 429 особам.

"Бойовики відмовляли у в'їзді на тимчасово окуповану територію України без пояснення причин і повертали їх в так звану "сіру зону". У вказаний період прикордонники забезпечили повернення на контрольовану територію України 29 таких осіб, серед яких були ті, хто мав документи за зареєстрованим місцем проживання на тимчасово окупованій території ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, військовослужбовцями Донецького прикордонного загону в КПВВ "Новотроїцьке" і "Гнутове" зафіксовані випадки обмеження російсько-окупаційними військами доступу на тимчасово окуповану територію України патрулів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. При цьому найманці країни-агресора роз'яснень про причини відмови в перетині лінії розмежування не надавали.

"Тому громадянам, у яких виникає надзвичайна потреба в перетині лінії розмежування на тимчасово окуповані території України, слід пам'ятати, що навіть за умови вагомих підстав перетин лінії розмежування, через припинення пропуску окупаційною владою не гарантується", - підсумували в Держприкордонслужбі.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Попередньо, відбулися пуски ракет з російських бомбардувальників. Жителів низки регіонів просять пройти в укриття.
Росія агресивно відновлює свої збройні сили, використовуючи чисельну перевагу, щоб підірвати рішучість і ресурси України.
Перед тим Польща піднімала свої винищувачі через ракетні удари РФ по території України рано вранці 19 квітня, коли країна-агресор завдавала масованої повітряної атаки по українських містах.
Перед ударом Повітряні сили повідомили про активність ворожої тактичної авіації на сході та півдні країни.
До кінця червня Іспанія також буде готовою до передачі Україні бойових танків Leoprad, заявили в Міноборони країни.
Бомбардувальники здійснюють політ у південно-східному напрямку. У разі ракетної загрози та пусків крилатих ракет ЗСУ повідомлять додатково.
Увечері у п’ятницю, 26 квітня, в низці областей України було оголошено повітряну тривогу через загрозу нової російської атаки.
Під час попереднього обстрілу російські військові намагалися вцілити по об'єктах енергетичної інфраструктури.
Трамп, який відмовився від дебатів зі своїми суперниками до перемоги на республіканських праймеріз минулого місяця, кидає виклик Байдену, пропонуючи дебати з чинним демократом "будь-де і будь-коли".
Хоча Україна заявила, що потребує семи додаткових установок ППО Patriot, поки вона змогла забезпечити лише одну таку нову систему: її погодилася надати Німеччина.
Жителів областей де буде оголошено тривогу просять зберігати спокій та у разі загрози пройти в укриття. Також варто нагадати, що в Україні заборонено знімати роботу ППО.
У регіонах, де лунає сигнал повітряної тривоги просять всіх терміново прослідувати в укриття цивільного захисту.
Міністр оборони Бельгії зазначив, що літаки хочуть доставити в Україну "якнайшвидше", і робиться все можливе для того, щоб постачання відбулося цього року.
Обсяг фінансування Державного бюджету України у 2024 році станом на 25 квітня - 15,6 млрд доларів США.