ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУлукашенко розуміє, що у разі вступу у війну не втримає білорусь у сучасному стані – Данілов

лукашенко розуміє, що у разі вступу у війну не втримає білорусь у сучасному стані – Данілов

25 января 2023
лукашенко розуміє, що у разі вступу у війну не втримає білорусь у сучасному стані – Данілов
Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко розуміє, що у разі участі в активній фазі війни, йому не вдасться утримати білорусь у сучасному стані, тому намагається уникнути цього.

 

Таку думку в ефірі телемарафону висловив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

«Те, що стосується білорусі – непроста ситуація, вона знаходиться під окупацією росії вже певний період часу. Звичайно російське керівництво примушує лукашенка взяти участь в активній фазі війни, він як людина, можна по-різному говорити, але має розум, тому що з 1994 року утримувати посаду, яку він на сьогодні має, чи не має – це вже визначати білоруському народу – він розуміє, що якщо з його боку не дай Боже, буде прийняте таке рішення, то в такому вигляді, в якому є на сьогодні білорусь, буде вкрай складно утримати», - сказав Данілов. 

Він додав, що якщо росія наважиться повторно наступати з території білорусі, українські військові обов’язково захищатимуть країну. 

Крім того, Данілов прогнозує, що найближчим часом може бути багато інформаційних атак на Україну, але наша країна  має таких партнерів і  міжнародну підтримку, що шансів у росії виграти війну - нуль.

Данілов також додав, що росія готується до наступу за місяць-два.

«В них відбувається максимальна концентрація,  вони зараз готуються до наступу, для нас це не є несподіванкою, ми розуміємо, що вони найближчим часом (місяць, півтора, два, а може менше) будуть починати свої активні дії. Задіяні всі максимально ресурси, які в них є на території російської федерації, продовжує працювати п’яте  управління ФСБ на території нашої країни», - наголосив секретар РНБО.

Як повідомлялося раніше Данілов заявив, що російська федерація готується до нового наступу, першою ознакою якого є реалізація активних інформаційних заходів, спрямованих на залякування громадян.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Якщо раніше "віджату" нерухомість роздавали гастролерам, то тепер окупаційна влада вирішила на цьому заробити, повідомив начальник Запорізької ОВА.
У Нікополі ворожі снаряди зруйнували і пошкодили п'ять приватних будинків і три господарські споруди, зазнала ударів і Покровська сільська громада.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Україна виконала всі необхідні умови для реального початку перемовин щодо вступу в ЄС, і тепер свої зобов’язання має виконати сторона Євросоюзу, сказав президент.
Президент розповів про нагальну потребу в посиленні української ППО системами Петріот для захисту українських міст і громад, економіки та критичної інфраструктури від російського повітряного терору.
Зараз компанія шукає енергетичне устаткування у Європі і деякі країни вже готові допомогти.
ГУР МО України констатує: ліквідація рухомого складу на російській залізниці зменшує можливості військової логістики держави-агресора.
Аварія сталася на в селі Уладівка на залізничному переїзді. Водій автомобіля загинув на місці аварії.
Росіяни атакували один з промислових обʼєктів міста. Начальник ОВА повідомив, що постраждалих немає.
Вбивцю затримано, але поліція досі проводить допити можливих свідків, повідомив наррдний депутат України Олексій Гончаренко.
Операцію провели бійці групи Гуси 9 спільно з підрозділом активних дій ГУР МО України, повідомили в Головному управлінні розвідки.
Найбільш складна ситуація на Покровському та Курахівському напрямках, де ворог задіяв до чотирьох бригад, повідомив головнокомандувач.
Італійський уряд поки що офіційно не повідомляв про передачу ракет цього типу до України, і західні експерти вважають, що ракети могли надіслати без оголошення.
Війська РФ обстріляли селище Станіслав, а в селищі Козацькому атакували дроном легковий автомобіль.