ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУЛукашенко «розправляється» з опозицією

Лукашенко «розправляється» з опозицією

22 декабря 2020
Лукашенко «розправляється» з опозицією

"Генеральна прокуратура з урахуванням даних, отриманих в ході розслідування Слідчим комітетом кримінальної справи стосовно членів так званого координаційної ради з ч. 3 ст. 361 Кримінального кодексу, прийняла рішення про порушення кримінальної справи стосовно Світлани Тихановської, Марії Колесникової, Максима Знака, Павла Латушка, Ольги Ковалькової, Сергія Дилевського та інших осіб за фактом створення екстремістського формування і керівництва ним, тобто вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 361-1 Кримінального кодексу", - йдеться в повідомленні.

При цьому щодо одного із засновників фонду допомоги для постраждалих від переслідування влади BY_help Олексія Леончікова порушено кримінальну справу у зв'язку з фінансуванням діяльності екстремістського формування.

"Крім того, за дорученням Генеральної прокуратури Слідчий комітет порушив кримінальну справу стосовно членів так званої координаційної ради та інших осіб за ч.1 ст. 357 Кримінального кодексу - змова з метою захоплення державної влади неконституційним шляхом", - заявили в прокуратурі.

Слід зазначити, що члени Координаційної ради покинули Білорусь, побоюючись репресій з боку самопроголошеного президента Александра Лукашенка.

Нагадаємо, Світлана Тихановська, Світлана Алексієвич, Марія Колесникова та низка інших лідерів білоруської опозиції отримали цьогорічну премію Європарламенту імені Андрія Сахарова за права людини та свободу думки.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Пакет нової американської військової допомоги ЗСУ міститиме ракети ATACMS та системи ППО.
Журі рейтингу визначило серед 663 компаній із різних галузей ті, чиї власники, топменеджмент і комунікаційні команди продемонстрували найкращу роботу своєї системи репутаційного менеджменту в умовах війни.
Заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова затримали за підозрою в отриманні хабара, він багато років працював заступником Сергія Шойгу і був героєм антикорупційних розслідувань соратників Олексія Навального.
У Черкаській області можливі різкі коливання рівнів води та підтоплення заплав й прирічкових територій.
У Варшаві 300 українських чоловіків заблокували паспортний сервіс і викликали поліцію, відбулися сутички.
Підрозділами ракетних військ завдано ураження по району зосередження особового складу російських загарбників.
Ціни на газ для Китаю будуть на 28% нижчими, ніж для решти європейських клієнтів Росії, принаймні до 2027 року.
Кремль має намір зробити так, щоб зменшити кількість країн-учасниць у Саміті миру, зазначив президент.
Зрадник передав федеральній службі охорони РФ колекцію раритетних автомобілів, загальною вартістю близько 10 мільйонів доларів.
Американська зброя підтримає здатність України захищати свої міста та протистояти постійним нападам Росії, зазначили у Міноборони США.
Загалом було виявлено 6471 справ проти бізнесу, з них 1218 закрито, але аудит триває, наголосили в Офісі генпрокурора.
Компанія Ілона Маска заявила, що продажі в першому кварталі впали на 8,5% порівняно з роком раніше.
Нещодавно на прохання кардинала Ватикану дитячий омбудсман РФ Львова-Бєлова, на яку Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт, відвідала СІЗО в окупованому Маріуполі, де утримують українських підлітків.
Пакет військової допомоги Україні буде відправлений "впродовж наступних кількох годин", зазначив президент США.