ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУКраїни Бенілюксу і надалі військово та фінансово підтримуватимуть Україну — Шмигаль

Країни Бенілюксу і надалі військово та фінансово підтримуватимуть Україну — Шмигаль

6 октября 2022
Країни Бенілюксу і надалі військово та фінансово підтримуватимуть Україну — Шмигаль
Україна очікує на фінансову та військову допомогу від країн Бенілюксу.

Про це глава українського уряду Денис Шмигаль повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Розраховуємо на підтримку наших друзів у посиленні економічної та оборонної спроможності України для протистояння ворогу", - зазначив він.

Водночас Шмигаль підкреслив, що підтримка України в боротьбі з агресором - рф стала ключовим питанням під час зустрічі з прем’єр-міністрами Бельгії, Нідерландів і Люксембургу на полях саміту Європейської політичної спільноти в Празі.

"Подякував особисто Александеру де Кроо, Марку Рютте й Ксав’є Беттелю за потужну й всебічну допомогу Україні", - зауважив прем'єр.

Як повідомлялося, 44 європейські лідери зібралися на саміті Європейської політичної спільноти у Празі задля аналізу ескалації агресивної війни проти України. Українську делегації очолив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Загалом протягом минулої доби на всіх фронтах відбулося 134 бойових зіткнення, але найбільш гарячим залишається Авдіївський напрямок.
Російська армія за попередню добу, 2 травня, втратила в Україні 22 танки, 33 броньовики, 58 артсистем і чимало іншої техніки.
Сьогодні, 3 травня, ветеринари проведуть подальше обстеження стану собаки, щоб зрозуміти, чи є пошкодження внутрішніх органів.
Водій вазовської "шістки", який виїхав на залізничний переїзд у Джанкойському районі прямо під товарняк, перед тим був позбавлений права керування автомобілем за нетверезу їзду.
Президент Франції не відкидає нічого, щоб не допустити перемоги Росії; У квітні Росія випустила по українцях понад 3200 КАБів. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.
Україна веде переговори та процес повернення українських дітей додому за допомогою Катару.
Політики мають намір звертатися до електорату, заклопотаного економічними проблемами в країні.
Росія насамперед йде за своїм планом "звільнення" всіх східних районів Донецької та Луганської областей України і це завдання незмінне з 2022 року, заявили в розвідці.
Сполучені Штати залишаються союзником України та будуть підтримувати українських оборонців у протистоянні із ворогом.
Час початку наступу залежить від міцності оборони на Донбасі, але припускає, що основний рух Росії розпочнеться "наприкінці травня або на початку червня".
Яким чином нове озброєння буде використовуватися далі, буде вирішувати українська сторона, наголосили в США.
Прем’єр пообіцяв 3 млрд фунтів стерлінгів (3,74 млрд доларів) щорічної військової допомоги Україні протягом "стійкого періоду".
Знадобляться тижні для того, щоб нещодавно виділена Сполученими Штатами військова допомога надійшла на лінію фронту.
Країна-агресор має дотримуватись міжнародного права та поважати територіальну цілісність України, підкреслили в організації.