ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУКонсультаційний комітет Президентів України та Польщі сьогодні проведе засідання

Консультаційний комітет Президентів України та Польщі сьогодні проведе засідання

29 марта 2021
Консультаційний комітет Президентів України та Польщі сьогодні проведе засідання

Як інформували раніше в Офісі Президента України, під час засідання обговорюватиметься стан реалізації домовленостей, досягнутих на рівні Президентів України та Польщі, а також широке коло питань двосторонньої та регіональної взаємодії, зокрема у безпековій, енергетичній та економічній сферах. Крім того, буде узгоджено графік двосторонніх контактів на найвищому рівні у 2021 році.

У канцелярії президента Польщі поінформували, що темами переговорів буде також пандемія COVID-19, безпека в регіоні, особливо у контексті ситуації в Донбасі й російської окупації Криму. Сторони також обговорять захист прав національних меншин в Польщі та Україні, а також питання історичного діалогу. Варшава також хоче обговорити з Києвом ситуацію в Білорусі у контексті репресій, які останнім часом розгорнуто в цій країні проти діячів польської національної меншини.

Як відомо, співголовами Комітету є заступник керівника Офісу Президента, уповноважений Президента України в Консультаційному комітеті Ігор Жовква та уповноважений Президента Республіки Польща Кшиштоф Щерський.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
У пустелі відтворено десять вулиць, а також перехрестя та центральні площі. У центрі - адміністрація президента Тайваню.
Виконавиця на початку повномасштабної війни усиновила дівчат. Їх звуть Софія та Мішель. Вони рідні сестри.
Загалом 93 людини були госпіталізовані після вживання цих добавок, заявили у Міністерстві охорони здоров'я Японії.
Вогонь спалахнув на даху 33-поверхової будівлі та поширився на декілька поверхів нижче.
Фінансування складається з гарантії уряду Японії обсягом 984 млн доларів та гарантії Великої Британії на 516 млн доларів.
Нині вже звільнений з посади Марко Шевченко працював на посаді з 2020 року. Ім'я його наступника поки що невідоме.
Про весілля Олена поки не задумується, адже вважає це не на часі. Коханий зірки працює автодорожником.
Головний тренер юнацької команди Дмитро Михайленко розповів про важку адаптацію Крістіана Шевченка.
Під час візиту відбудеться зустріч Ердогана з президентом США Джо Байденом, який вперше прийматиме свого турецького колегу у Білому домі.
Подолати амуніційну кризу допомогло в тому числі власне виробництво дронів, які почали масово застосовуватися на фронті.
Воїни підрозділу Shadow, які знищили ворожу техніку, зазначили, що окупанти якраз ховалися за танком.
Україна вийшла майже на довоєнні обсяги експорту з портів Великої Одеси, а також запровадила значно ефективніший логістичний шлях без участі Росії.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Виробництво збільшилося на 65,3% в порівнянні з попереднім роком, що є найбільшим зростанням з кінця 2009 року.