ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУЯк захистити себе від переохолодження або обмороження. Корисні поради від медиків

Як захистити себе від переохолодження або обмороження. Корисні поради від медиків

5 декабря 2022
Як захистити себе від переохолодження або обмороження. Корисні поради від медиків

Найпростіші речі, які врятують життя і здоров'я під час небезпеки.

Не виходьте на мороз голодними й майте час на перекус. У холодний період організм витрачає більше енергії, щоб підтримувати температуру тіла в нормі, тож і поповнювати її треба частіше. 

Одягайте багатошаровий одяг. Шари одягу не повинні обмежувати ваших рухів – між ними має залишатися повітряний прошарок. Це допоможе зберігати тепло. 

Використовуйте термоодяг. Термобілизна дозволяє зберігати температуру тіла протягом тривалого часу. 

Обирайте взуття на товстій підошві. Воно повинно бути просторим і не стискати ногу. Це дасть змогу підтримувати нормальний кровообіг, а прошарок повітря між шкарпетками та взуттям збереже тепло. 

Закривайте кінцівки та відкриті ділянки тіла. Надягайте рукавички, шапку, шарф або баф. Для захисту слизової оболонки губ використовуйте маслянисту гігієнічну помаду чи бальзам. 

Змушуйте себе рухатись. Якщо вам доводиться перебувати на морозі з мінімум рухів, то час від часу виконуйте прості вправи для рук або ніг, щоб посилити кровообіг у судинах.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Єврокомісія пропонує продовжити Угоду, тобто транспортний безвіз, щонайменше на 12 місяців з можливістю пролонгувати згодом ще на півроку.
Найбільше ремонтних робіт було проведено на Одещині. Черговий обстріл спричинив знеструмлення домівок 32,6 тисяч мешканців регіону.
Російська армія 29 квітня завдала удару по Київському району Харкова. Поранення отримала одна жінка.
Жителі окупованого Криму повідомляють, що окупанти навмисно глушать зв'язок та навігацію на півострові.
Спікера міської думи Нижнього Новгорода Олега Лавричева підозрюють у присвоєнні та розтраті державних коштів.
Лише за три місяці поточного року щодо ухилення від призову вже відкрили понад 1500 справ.
Росіяни бідкаються через те, що від рук "ветеранів СВО", які повертаються з фронту, страждає все більше їхніх співгромадян: одних вбивають, інших калічать.
За кермом автомобіля перебувала місцева адвокатеса. Водійка особисто повідомила працівникам поліції про дорожньо-транспортну пригоду., повідомили в прокуратурі.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Викрито та повідомлено про підозру дитячому лікарю-психіатру однієї з лікарень Київської області.
У своєму виступі генеральний секретар Альянсу зосередився на загрозах, які несе вільному світу Росія і її партнери, зокрема, Китай.
Вкрадено кошти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у сумі близько 11 млн грн, які були на рахунку одного з приватних нотаріусів Києва і мали бути перераховані клієнтам збанкрутілих банків.
Польоти фінського авіаперевізника до естонського міста не будуть здійснюватись щонайменше до 31 травня.
Один футболіст не стримався і відповів на грубощі від суперника сильним ударом у голову.