ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУГенсек НАТО про «Рамштайн»: Україна тепер готова звільнити ще більше окупованих територій

Генсек НАТО про «Рамштайн»: Україна тепер готова звільнити ще більше окупованих територій

21 апреля 2023
Генсек НАТО про «Рамштайн»: Україна тепер готова звільнити ще більше окупованих територій

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив упевненість, що Україна готова звільнити більше територій на тлі підготовки до майбутнього контрнаступу проти російських сил.

Про це він заявив журналістам у кулуарах зустрічі на авіабазі "Рамштайн" у Німеччині, передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

«Я впевнений, що тепер вони будуть в змозі звільнити ще більше земель», – сказав генсек НАТО.

Він зазначив, що одним з головних питань під час зустрічі був облік «всіх різних можливостей, систем, поставок, які потрібні українцям для того, щоб мати можливість повернути більше земель».

Столтенберг зазначив, що Німеччина і США поставили кілька батарей ППО Patriot, які «працюють в Україні». Водночас він відмовився надати інші деталі або точну кількість поставлених систем Patriot.

Генсек НАТО сказав, що поточна мета Альянсу – забезпечити перемогу України над росією, а після завершення війни – щоб Київ мав сили «стримування для запобігання новим атакам».

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня на авіабазі ВПС США «Рамштайн» у Німеччині відбулося 11-те засідання Контактної групи з питань оборони України. Під час зустрічі обговорювалися, зокрема, питання протиповітряної оборони, боєприпасів, а також засобів забезпечення.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Верховний представник Жозеп Боррель проти того, аби представники ЄС брав участь у цій події в Москві.
Начальник Кропивницької ОВА Андрій Райкович дав доручення перевірити якість повітря поблизу підприємства.
Емілі Блант повідомила, що російський режисер Андрій Кончаловський запам'ятався їй мерзенним і жахливим.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Прототип оснастили 1,8-літровим бензиновим турбомотором потужністю 300 к. с., який запозичили в Renault Megane RS та Alpine A110.
Основна частина чеченських сил продовжує проводити операції із забезпечення безпеки тилових районів.
На брифінгу Томаш Шмідт зачитав заяву "про складання повноважень судді" й повідомив про незгоду з політикою польської влади, яка нібито "під впливом США і Британії веде країну до війни".
В першу чергу видача паспортів буде відбуватися соціально вразливим категоріям громадян України.
Через знеструмлення поблизу українсько-польського кордону через негоду декілька поїздів варшавського напрямку затримуються.
Заслужений майстер спорту Олександр Пєлєшенко пішов з життя боронячи Україну від терористичних військ.
G7 вже дуже скоро вирішить долю заморожених російських активів. Але консенсусу у Великій сімці немає, розглядаються одразу декілька варіантів.
Загалом енергопостачання відновили для 112 тисяч абонентів в Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях.
Стартова ціна заводу ПентоПак перевищує 200 млн гривень. Кошти від продажу спрямують на відбудову України.
Угорський урядовець Жолт Шем’єн запевняє, що українці буцімто хочуть, щоб цих чоловіків "відправили на війну, на фронт, де гинуть люди".