ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУГенсек НАТО позитивно оцінив тренування українських військових у Британії

Генсек НАТО позитивно оцінив тренування українських військових у Британії

9 ноября 2022
Генсек НАТО позитивно оцінив тренування українських військових у Британії
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг побував разом із главою Міноборони Британії Бенном Воллесом в англійському місті Лідд, де українських військових навчають британські, канадські та литовські інструктори.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Альянсу.

«Я впевнений, що ці (тренування українських солдатів – ред.) змінять ситуацію на полі бою», - сказав Столтенберг.

У Лідді він зустрівся з українськими військовими та похвалив їх за відданість і хоробрість, оскільки вони продовжують протистояти жорстокій і неспровокованій агресивній війні росії.

Перебуваючи у Великій Британії, Столтенберг також зустрінеться з прем’єр-міністром Ріші Сунаком і міністром закордонних справ Джеймсом Клеверлі в Лондоні, і очікується, що переговори будуть зосереджені на війні росії проти України та подальшій адаптації Альянсу.

Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну НАТО та його країни-союзниці надають Україні політичну, економічну, гуманітарну та військову допомогу. Зокрема, під егідою США створено Конференцію з підтримки України (формат «Рамштайн»), у якій беруть участь понад 50 країн, які постачають для Збройних сил України озброєння та військове обладнання для відбиття російської агресії.

Ба більше, у Великій Британії триває підготовка військовослужбовців Збройних сил України у рамках операції INTERFLEX. Заплановано підготувати близько 10 тисяч українських військовослужбовців.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Польоти фінського авіаперевізника до естонського міста не будуть здійснюватись щонайменше до 31 травня.
Один футболіст не стримався і відповів на грубощі від суперника сильним ударом у голову.
Розпочався процес передачі в управління державі активів експрезидента України Віктора Януковича, але невідомі особи заблокували вхід і не допускають членів міжвідомчої комісії на територію парку.
Популярна співачка дебютує з 2,61 мільйонами продажів альбому The Tortured Poets Department.
Анкара вже повідомила про своє рішення інших членів Північноатлантичного альянсу, стверджує агентство.
Обґрунтуванням для блокування рублевих платежів влада Італії назвала можливе використання такої схеми для обходу санкцій.
Європарламент не визнав легітимність Путіна, як президента Росії. Що це означає, чому євродепутати пішли на це саме зараз, та до яких дій у подальшому це може призвести?
Хамза Юсеф повідомив, що залишатиметься на посаді першого міністра Шотландії, доки не буде обрано нового лідера партії SNP
Найвищі показники видобутку газу на сході України, однак на заході та у центральних областях також перевиконали план.
Легендарний у минулому боксер розповів про свою підготовку до поєдинку з відеоблогером Джейком Полом.
Зіркове подружжя хоче виховувати свого сина в місці, де він буде оточений природою і красою, а не буде втягнутий у весь цей голлівудський ритм життя.
МЗС Таджикистану вручило послу Росії Семену Григор'єву ноту проти обмеження прав таджицьких громадян.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Єнс Столтенберг визнав, що місце України – в НАТО, але при цьому висловив сумнів, що Київ отримає запрошення в Альянс на саміті у Вашингтоні.