ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУЧОЛОВІКА ПІДОЗРЮЮТЬ У ПОШИРЕННІ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ЗСУ

ЧОЛОВІКА ПІДОЗРЮЮТЬ У ПОШИРЕННІ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ЗСУ

28 июля 2022
ЧОЛОВІКА ПІДОЗРЮЮТЬ У ПОШИРЕННІ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ЗСУ

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури 21-річному жителю Івано-Франківщини повідомлено про підозру у поширенні інформації щодо розташування об’єктів Збройних Сил України та їх ідентифікацію на місцевості, коли така інформація не розміщувалася у відкритому доступі, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Зокрема, за даними досудового розслідування, зловмисник "зливав" білоруським правоохоронцям інформацію про розташування блокпостів, дислокацію і переміщення живої сили і техніки ЗСУ, а також інших військових формувань на території західної України.

Крім того, встановлено, що інформатор передавав дані ворогу під час особистого спілкування. Для цього він незаконно перетнув державний кордон України із білоруссю.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СВ УСБУ в Рівненській області, за оперативного супроводу оперативних підрозділів органу безпеки.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Балістична ракета, ймовірно, була націлена на судно MV Yorktown під прапором США, яке належить і експлуатується США.
Мова зокрема йде про відновлення Спасо-Преображенського собору, в який влучила російська ракета.
Російська влада не виключає, що через санкції і падіння цін на нафту рубль може сильно обвалитися.
Кремлівські ЗМІ активно поширюють інформацію про нібито наявність на вежі систем наведення вогню.
Через вимоги App Store у месенджері введуть обмеження щодо деяких пропагандистських та новинних каналів в Україні.
У Берліні нагадали, що Німеччина змогла позбавитися навіть інфраструктурної залежності від російського трубопровідного газу. Іншим країнам варто наслідувати цей приклад.
Французький лідер відіграв важливу роль у призначенні фон дер Ляєн п’ять років тому, але зараз він незадоволений її роботою.
Ухвалена допомога у $60 млрд посилить Україну, але існують сумніви, чи достатньо цього для перемоги, і чи має Київ план перемоги.
З 15 країн лише Росія виступила проти документа, який би закликав усі країни не розробляти та не розгортати ядерну зброю чи іншу зброю масового знищення в космосі.
Педро Санчес заявив, що йому потрібен час до наступного понеділка, щоб вирішити що робити далі після корупційного скандалу з дружиною.
Закон передбачає заборону застосунку на території США, якщо за 270 днів він все ще належатиме китайській компанії ByteDance Group.
Обидва кандидати також досить близькі один до одного за результатами у Північній Кароліні - ключовому штаті, який вирішуватиме долю перегонів.
Польський урядовець зазначив, що багато поляків обурюються, коли бачать молодих українських чоловіків у готелях і кафе, і чують, скільки зусиль Польща має докласти, щоб допомогти Україні.
У Держдепі, Білому домі і Пентагоні підтвердили, що на початку квітня таємно відправили Україні ракети великого радіусу дії ATACMS.