ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУБільше 100 колишніх та діючих білоруських силовиків заявили про злочинні накази Лукашенко і закликають провести нові вибори

Більше 100 колишніх та діючих білоруських силовиків заявили про злочинні накази Лукашенко і закликають провести нові вибори

14 декабря 2020
Більше 100 колишніх та діючих білоруських силовиків заявили про злочинні накази Лукашенко і закликають провести нові вибори

 

Більше ста діючих і колишніх силовиків і військових Білорусі підписали відкритого листа, в якому закликали провести нові вибори "як єдиний спосіб розв'язання кризи, об'єднання суспільства, відновлення в країні верховенства права та законності"

"Правовий дефолт у нашій країні веде до знецінення норм права і простих людських цінностей. Дії керівництва низки силових і правоохоронних структур призвели до дискредитації нас і наших колег в очах суспільства, завдавши непоправної удар по престижу нашої професії", — йдеться у листі.

"Більшість серед нас — це гідні люди і справжні професіонали своєї справи. Проте, величезна кількість наших колег були втягнуті у виконання злочинних наказів з боку групи людей, які незаконно утримують владу в нашій країні. Прикриваючись гаслами патріотизму, ця група людей, порушуючи Конституцію, відстоює виключно свої матеріальні інтереси, намагаючись нашими руками придушити волю білоруського народу для збереження своїх посад і незаконно нажитого майна", — наголошується у листі, який підписали більше 100 осіб.

Збір підписів триває поки закритому режимі, але їх оприлюднять, як тільки кількість підписантів перевищить тисячу.

Нагадаємо, у Білорусі з дня виборів президента, 9 серпня, тривають масові акції протесту проти фальсифікацій та режиму Лукашенка, під час яких силовики застосовують проти мітингувальників силу та спецзасоби.

Тим часом Олександр Лукашенко відмовляється передавати владу і провів таємну інавгурацію.

У вересні лідерка опозиції Світлана Тихановська прокоментувала інавгурацію Лукашенка і оголосила себе "єдиним лідером, який обраний білоруським народом". Вона зазначила, що накази Лукашенка силовим структурам більше нелегітимні і не підлягають виконанню. Раніше вона також пообіцяла амністію за захоплення Лукашенка.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Російські військові цієї ночі завдали ударів по об'єктах критичної інфраструктури Дніпропетровської області.
Дипломатичне представництво Казахстану закликало своїх громадян виїхати з Одеської та Харківської областей.
Якщо виліт бойовий, то ракети в повітряному просторі України слід очікувати починаючи з 03:40.
У частині Кам’янського та частині Кривого Рогу після вибухів зникло світло. Вибухи чули також у Дніпрі.
Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалася організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС.
Українців попередили про дуже високий рівень небезпеки через загрозу ракетних ударів з півдня.
Частина БПЛА збивається, але залітають нові. Тривога оголошена на більшій частині України.
Republic of Gamers (ROG) ‒ це бренд компанії ASUS, який випускає високоякісні ноутбуки для геймерів, що відрізняються своєю потужністю та витонченим дизайном.
Україна звернулася до Єврокомісії з пропозицією провести невідкладний скринінг законодавства в аграрній політиці й транспорті.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник, повідомляють у ІІІ окремій штурмовій бригаді.
Столична влада закликає киян "зберігати спокій" та "не панікувати" через запровадження "превентивних заходів".
РФ фактично скасувала моніторинг санкцій ООН проти Північної Кореї, зазначив міністр закордонних справ України.
Президент України мав розмову зі спікером Палати представників Сполучених Штатів Америки Майком Джонсоном, зустрівся з головою Національних зборів Франції й делегацією Європарламенту.