ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУБілорусь: "під кулями" на протест

Білорусь: "під кулями" на протест

19 октября 2020
Білорусь: "під кулями" на протест

Антиурядовий «Партизанський марш», який відбувся 18 жовтня 2020 року, зібрав десятки тисяч людей у Мінську.

Це був перший марш, який відбувався на віддалі від центру міста – на Партизанському проспекті. Приблизно за годину до початку акції неподалік від загального місця збору закрили станції метро. Туди прибула велика кількість силовиків та військової спецтехніки. Однак учасники маршу з різних мікрорайонів все одно змогли дістатися Партизанського проспекту й об’єднатися в колону. Попри поодинокі затримання, марш дійшов до універмагу «Білорусь», де міліція через мегафон попереджала людей про незаконність проведення акції. Громадяни рушили далі, але в районі станції метро «Автозаводська» проспект перекрили силовики з водометами. У результаті демонстранти повернули й пішли назад. Основна частина демонстрантів дійшла до перехрестя проспекту Рокосовського й вулиці Малиніна. Після цього вони почали розходитися.

Аналогічні акції відбулися й в інших містах. Правозахисний центр «Весна» заявляє про більш як 100 затриманих у Мінську, Вітебську, Дзержинську й Світлогорську.

Як відомо, 8 серпня 2020 року опозиція створила Координаційну раду із трансферу влади, члени якої ведуть переговори із представниками керівництва різних європейських країн.

23 вересня таємно відбулася інавгурація Олександра Лукашенка.

США, ЄС, Велика Британія та інші країни не визнали результати виборів і легітимність інавгурації Лукашенка. У свою чергу, українську позицію озвучив очільник МЗС Дмитро Кулеба, за його словами, «інавгурація» Лукашенка не робить його легітимним президентом Білорусі.

Велика Британія, Канада, країни Балтії запровадили санкції проти Лукашенка та інших офіційних осіб, причетних до ймовірної фальсифікації виборів президента Білорусі та жорстокого придушення акцій протесту.

Сам Олександр Лукашенко звинувачення у фальсифікації виборів та узурпації влади відкидає, він шукає підтримку у президента Росії Володимира Путіна. Таким чином, останній намагається завдяки агресору залишитися при  владі.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Громади Київщини, Чернігівщини, Миколаївщини та Херсонщини отримають 52 сміттєвози та 63 одиниці важкої техніки для розчищення завалів.
Відомий у минулому нападаючий Барселони і збірної Бразилії Ромаріо знову гратиме на професійному рівні.
Майже третину зазначених осіб (1416) вже доставили до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.
У реєстрі осіб, які вчинили корупційні правопорушення, наразі перебуває більше 40 тисяч посадовців.
До Києва прибув Гельмут Раух – керівник компанії Diehl Defence, яка виробляє комплекси Iris-T SLM.
Палестинців планують працевлаштовувати на підприємство Чеченавто, що виробляє автомобілі, якими користуються окупанти.
Тактика росіян полягає у повному знищенні населених пунктів і взятті під контроль "купи пилу, - повідомили в ОСУВ Хортиця.
Хорватський демократичний союз отримує 60 мандатів у 151-місному парламенті. Цього недостатньо, щоб сформувати уряд.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
У Кайлі також є особняк у Холмбі-Хіллз вартістю 36 мільйонів доларів, а також будинок у Беверлі-Гіллз.
Один з призів, за який боротимуться український і британський боксери, був відзначений Ватиканом.
Зловмисник відповідав за юридичні аспекти оборудки, зокрема за укладання договору із структурами Росгвардії на охорону підконтрольної нардепу Шуфричу елітної нерухомості в Криму.
Частка власного виробництва зброї і боєприпасів постійно зростає, зазначив Володимир Зеленський.
У Дніпропетровській області від ракетного удару РФ пошкоджені об’єкт інфраструктури та підприємство.