ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУАгресія РФ в Україні призвела до загибелі понад 13 тисяч чоловік, - Україна в ООН

Агресія РФ в Україні призвела до загибелі понад 13 тисяч чоловік, - Україна в ООН

12 ноября 2020
Агресія РФ в Україні призвела до загибелі понад 13 тисяч чоловік, - Україна в ООН

В результаті вторгнення Росії в Крим і на Донбас більше 13 тис. чоловік загинули, а 30 тис. отримали поранення. 

Про це, Юрій Вітренко заявив під час розгляду пункту 93 повістки дня ГА ООН «Доповідь Міжнародного агента з атомної енергетики» 11.11.2020 року, відповідаючи російській делегації, передає прес-служба представництва.

«Поскольку российская делегация вызвалась поставить вопрос о Будапештском меморандуме, который она утверждает, что он «полностью реализует», позвольте мне, г-н. Президент, кратко напомним следующее.

«Еще в 1994 государствах-подписавших Меморандум, включая Российскую Федерацию, подтвердили обязательство Украине уважать независимость, суверенитет и существующие границы Украины». Они также «подтвердили обязательство воздерживаться от угрозы» или применение силы против территориальной целостности или политической независимости Украины».

Сейчас же. Эта Генеральная Ассамблея квалифицировала Россию - громко и ясно, в ряде резолюций - как ОККУПИРУЮЩИЕ ВЛАСТИ и, в конечном итоге, как ГОСУДАРСТВО АГРЕССОРА. Эта Ассамблея также включила в свою повестку дня новый пункт «Ситуация на временно оккупированных территориях Украины что означает оккупированная Россией.

Из-за вторжения России в Крым и восток Украины более 13000 человек погибли и почти 30000 ранены. Не менее полумиллиона жителей Украины стали внутренне перемещенными.

Итак, ответ на вопрос, полностью ли Россия выполняет Будапештский меморандум, или Устав ООН, очевиден - только в собственном перевернутом мире

Постпред також нагадав російській делегації, що безрозсудні спроби Росії узяти під контроль ядерні об'єкти і матеріали, розташовані на Кримському півострові, суперечать міжнародному праву і Статуту МАГАТЕ.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Балістична ракета, ймовірно, була націлена на судно MV Yorktown під прапором США, яке належить і експлуатується США.
Мова зокрема йде про відновлення Спасо-Преображенського собору, в який влучила російська ракета.
Російська влада не виключає, що через санкції і падіння цін на нафту рубль може сильно обвалитися.
Кремлівські ЗМІ активно поширюють інформацію про нібито наявність на вежі систем наведення вогню.
Через вимоги App Store у месенджері введуть обмеження щодо деяких пропагандистських та новинних каналів в Україні.
У Берліні нагадали, що Німеччина змогла позбавитися навіть інфраструктурної залежності від російського трубопровідного газу. Іншим країнам варто наслідувати цей приклад.
Французький лідер відіграв важливу роль у призначенні фон дер Ляєн п’ять років тому, але зараз він незадоволений її роботою.
Ухвалена допомога у $60 млрд посилить Україну, але існують сумніви, чи достатньо цього для перемоги, і чи має Київ план перемоги.
З 15 країн лише Росія виступила проти документа, який би закликав усі країни не розробляти та не розгортати ядерну зброю чи іншу зброю масового знищення в космосі.
Педро Санчес заявив, що йому потрібен час до наступного понеділка, щоб вирішити що робити далі після корупційного скандалу з дружиною.
Закон передбачає заборону застосунку на території США, якщо за 270 днів він все ще належатиме китайській компанії ByteDance Group.
Обидва кандидати також досить близькі один до одного за результатами у Північній Кароліні - ключовому штаті, який вирішуватиме долю перегонів.
Польський урядовець зазначив, що багато поляків обурюються, коли бачать молодих українських чоловіків у готелях і кафе, і чують, скільки зусиль Польща має докласти, щоб допомогти Україні.
У Держдепі, Білому домі і Пентагоні підтвердили, що на початку квітня таємно відправили Україні ракети великого радіусу дії ATACMS.