ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУ85% українців вірять, що країна здатна подолати проблеми й труднощі

85% українців вірять, що країна здатна подолати проблеми й труднощі

15 марта 2023
85% українців вірять, що країна здатна подолати проблеми й труднощі
61% українців вважають, що події в Україні розвиваються в правильному напрямі і лише 21% – що в неправильному. При цьому 85% громадян вірять, що Україна здатна подолати наявні проблеми і труднощі.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час презентації результатів соціологічного опитування Центру Разумкова повідомив заступник директора соціологічної служби Михайло Міщенко.

"За результатами опитування щодо оцінки громадянами процесів, які відбуваються в Україні, 61% респондентів вважають, що події розвиваються в правильному напрямі, і лише 21%, що події розвиваються в неправильному напрямі", – сказав Міщенко.

Він зазначив, що до початку війни – наприкінці 2021 року – ці показники були гіршими. Тоді лише 20% опитаних відповідали, що події розвиваються в правильному напрямі, а 65,5% зазначили, що події розвиваються в неправильному напрямі.

"Це може бути пов'язано з тим, що з початку війни відбулась консолідація суспільства – люди чітко усвідомлюють напрямок суспільного розвитку, який вони асоціюють з перемогою", – зауважив соціолог.

Крім того, 49% українців вірять, що Україна здатна подолати існуючі проблеми чи труднощі протягом найближчих кількох років, 36% вважають, що Україна зможе їх подолати у більш віддаленій перспективі, та лише 3% – що Україна не здатна подолати наявні проблеми та труднощі.

Зазначається, що наприкінці 2021 року лише 18% громадян вважали, що Україна здатна подолати проблеми та труднощі протягом найближчого часу, 54% – у більш віддаленій перспективі, 18% – взагалі не здатна їх подолати.

Опитування проводилося з 23 лютого по 1 березня. Було опитано 2020 респондентів віком від 18 років. Структура вибіркової сукупності відтворює демографічну структуру дорослого населення в усіх регіонах України за винятком тимчасово окупованих територій Донецької, Запорізької, Луганської, Харківської, Херсонської областей, Криму та територій, на яких відбуваються бойові дії. Метод опитування — особисте інтерв'ю в помешканні респондентів.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Кожна тонна продукції, яку можна продати до ЄС, забезпечує робочі місця та зайнятість на стратегічно важливих підприємствах, зазначили у холдингу.
Американський боксер ще не встиг провести поєдинок першого червня проти китайського надважковаговика.
Нині в Україні середній рівень залучення жінок серед усіх державних і недержавних операторів сягає близько 30%, що відповідає порядку денному НАТО "Жінки, мир і безпека".
Так званий "глава" Криму Сергій Аксьонов поскаржився на атаку ракет ATACMS, які начебто "збили".
Зловмисники скористалися великою кількістю фанатів і вимагали гроші через Telegram від імені співака.
Відомство розповіло про запуск розробки Е-інструментів для здобуття статусів та Е-виписки з Єдиного державного реєстру.
Навіть в Росії почали давати погані прогнози для економіки країни. Ситуацію погіршує зменшення товарообігу з Китаєм.
Щоб відірватися від впливу Росії, треба захистити свою незалежність із результатом "перемога", зазначив президент.
Російських окупантів "у важкій бойовій обстановці" має "надихати краса птахів", вважають працівники зоопарку.
Проросійські хакери координували свої дії з представниками російської розвідки, від яких отримували вказівки щодо проведення підривної діяльності.
Пожежа після атаки ворожими безпілотниками сталася в одному з сіл Новгород-Сіверської громади, повідомив начальник ОВА.
Візит легендарного футболіста не допоміг Хіт здолати переможця регулярного чемпіонату.
США ідентифікували пошкоджене судно як суховантаж Cyclades під прапором Мальти, що належить Греції.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.