ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУЄвросоюз в ООН заявив про відверту жорстокість росії - використовує холод і голод як зброю

Євросоюз в ООН заявив про відверту жорстокість росії - використовує холод і голод як зброю

6 декабря 2022
Євросоюз в ООН заявив про відверту жорстокість росії - використовує холод і голод як зброю
На намагання України досягти миру росія відповідає ударами по цивільній критичній інфраструктурі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у виступі під час засідання Ради безпеки ООН заявив Постійний представник ЄС при ООН Олаф Скуг.

“Україна дала зрозуміти, що готова до справедливого миру, й ЄС, звісно, підтримує усі щирі та значущі зусилля у цьому напрямі. Тим часом росія активно бомбардує цивільних та критичну інфраструктуру, навмисно блокує гуманітарний доступ та використовує холод і голод як зброю. Це - відверта жорстокість”, - сказав Скуг.

Він наголосив, що російське вторгнення в Україну “принесло смерть та невимовне страждання”. “росію необхідно притягнути до відповідальності за її страхітливі злочини, в тому числі злочин агресії проти суверенної держави. Вона також повинна заплатити фінансово за спричинене спустошення”, - зазначив дипломат.

Скуг додав, що “ЄС підтримуватиме Україну скільки буде треба і чим треба”. “Справжнє зцілення триватиме поколіннями й зможе розпочатися лише після завершення війни”, - зауважив він.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Рада безпеки ООН обговорює гуманітарну ситуацію в Україні, пов’язану з російськими обстрілами цивільного населення та об’єктів інфраструктури.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Омбудсмен розкритикував Міжнародну Федерацію Червоного Хреста через реакцію на своє попереднє звернення щодо російської організації фонду.
Брянськ атакують безпілотники, місцева влада заявляє про начебто збиття БПЛА. А у Джанкої чули гучний вибух.
Росіянин принижував, бив та відбирав зарплати у гастарбайтерів з Латинської Америки. За даними партизан, це не єдиний такий випадок.
Один з 17-річних хлопців звинуватив 23-річного вчителя, що той залицявся до його дівчини. У розпал конфлікту вчитель напав на юнаків з ножем.
Повітряні сили попередили про загрозу балістичного удару зі сходу та півночі. У низці областей оголошена тривога.
ЗМІ опублікували фото до та після атаки дронів на нафтобазу у російському Раздорово. Як видно на фото, частина споруд була уражена.
Про інцидент місцева влада довідалась від представників громадськості, які побачили чоловіка, що вийшов на крижину, аби підійти до тварини.
Про проблеми з GPS-навігацією в Європі повідомляли від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, зокрема довкола Калінінградської області – російського анклава, що виходить до Балтійського моря.
Пекін неодноразово заявляв, що не втручається у вибори в США, виходячи зі свого принципу невтручання у внутрішні справи інших країн.
Аналітичний проєкт DeepState повідомив про захоплення окупантами села Бердичі південніше Очеретиного.
Можлива роль британських сил передбачає, що вони виганятимуть вантажівки з десантних човнів на тимчасову дамбу та доставлятимуть допомогу до безпечного району розподілу на березі.
Основною мішенню для 34 ворожих ракет в суботу зранку стали різні об’єкти енергетики: електроенергетика і об’єкти для транзиту газу.
Для працівників компанії, які повернулися з фронту, збільшили річну страхову суму на додаткове покриття діагностики, реабілітації та медикаментів.
Англійською це називається breaching whale – тобто кит, що виривається з води. Він може вистрибнути повністю (коли над поверхнею з'являється більше половини тіла тварини) або частково.