ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУЄвроінтеграція і відбудова України: Дуда назвав пріоритети польського головування в ЄС

Євроінтеграція і відбудова України: Дуда назвав пріоритети польського головування в ЄС

2 мая 2023
Євроінтеграція і відбудова України: Дуда назвав пріоритети польського головування в ЄС

Ключовими пріоритетами Польського головування в Євросоюзі у першій половині 2025 року буде вступ України до ЄС, а також відбудова нашої країни.

 

Про це на пресконференції з нагоди 19-ї річниці приєднання Польщі до ЄС заявив президент цієї країни Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

 

Він підкреслив, що Варшава визначилася з чотирма пріоритетами на Польське головування в Євросоюзі. Найважливішим серед них буде поглиблення євроатлантичної співпраці, налагодження тіснішої взаємодії ЄС зі США. Окрім того, одним з пріоритетів польський лідер назвав членство України і Молдови в ЄС.

 

“Для нас це означає прийняти Україну, Молдову. Але не тільки тому, що ми є прихильниками політики відкритих дверей, і тому я також дивлюся на країни Західних Балкан”, - заявив Дуда.

 

Третім важливим пріоритетом президент Польщі визначив відбудову України.

 

“Ми хотіли б, щоб Євросоюз і ми в ЄС здійснювали цю відбудову України. Для цього потрібні кошти, для цього потрібна не лише наша співпраця з усіма партнерами в ЄС, а й добре налаштування і добре функціонування у цьому напрямку європейських інституцій”, - підкреслив Дуда.

 

Четвертим пріоритетом він назвав справедливу енергетичну трансформацію. Дуда зазначив, що потрібно зробити усе можливе, аби за неї якомога менше заплатили громадяни країн ЄС, і щоб при цьому не втрачалися робочі місця.

 

Нагадаємо, Польща приєдналася до ЄС 1 травня 2004 року. У польському суспільстві рівень підтримки членства в Євросоюзі є одним з найвищих серед усіх членів Спільноти - він сягає близько 90%.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Новий штам є менш важкою формою вірусної віспи, ніж штам 1b. Наразі влада з'ясовує, чи є зв'язок між цими двома випадками.
Є сотні фактів очевидно необґрунтованих інвалідностей у посадовців митниці, податкової, в системі Пенсійного фонду, в місцевих адміністраціях.
Північнокорейський чиновник прокоментував інформацію про відправку північнокорейських солдатів до Росії для війни проти України.
Зеленський наголосив, що Україна очікує жорсткої предметної реакції світу, і не лише на словах.
До цього процесу також долучаються нордичні країни (держави скандинавського півострова та Ісландія).
Дебютант збірної України Дмитро Криськів залишається у Шахтарі.
Регулятор підвищив курс американської валюти хоча на міжбанку вона подешевшала на 4 копійки.
Депутата затримали під час спроби купити наркотики минулого четверга, 17 жовтня. Він відразу визнав висунуті проти нього звинувачення.
Для закупівлі дронів бригаді Едельвейс потрібні 150 тисяч гривень. Оголошуємо збір та запрошуємо всіх небайдужих доєднатися.
Позов стосується внутрішньокорпоративних позик на суму близько 600 млн євро, які росіяни припинили обслуговувати.
Впродовж трьох місяців перевірятимуть рішення МСЕК щодо встановлення інвалідності посадовцям – усі необґрунтовані рішення переглянуть.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Ділки допомагали ухилянтам уникнути призову через підроблені документи, а вартість їхніх послуг становила від 6 до 10 тис. доларів.
Проєкт англійця зупинився.