ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУЄвроінтеграція і відбудова України: Дуда назвав пріоритети польського головування в ЄС

Євроінтеграція і відбудова України: Дуда назвав пріоритети польського головування в ЄС

2 мая 2023
Євроінтеграція і відбудова України: Дуда назвав пріоритети польського головування в ЄС

Ключовими пріоритетами Польського головування в Євросоюзі у першій половині 2025 року буде вступ України до ЄС, а також відбудова нашої країни.

 

Про це на пресконференції з нагоди 19-ї річниці приєднання Польщі до ЄС заявив президент цієї країни Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

 

Він підкреслив, що Варшава визначилася з чотирма пріоритетами на Польське головування в Євросоюзі. Найважливішим серед них буде поглиблення євроатлантичної співпраці, налагодження тіснішої взаємодії ЄС зі США. Окрім того, одним з пріоритетів польський лідер назвав членство України і Молдови в ЄС.

 

“Для нас це означає прийняти Україну, Молдову. Але не тільки тому, що ми є прихильниками політики відкритих дверей, і тому я також дивлюся на країни Західних Балкан”, - заявив Дуда.

 

Третім важливим пріоритетом президент Польщі визначив відбудову України.

 

“Ми хотіли б, щоб Євросоюз і ми в ЄС здійснювали цю відбудову України. Для цього потрібні кошти, для цього потрібна не лише наша співпраця з усіма партнерами в ЄС, а й добре налаштування і добре функціонування у цьому напрямку європейських інституцій”, - підкреслив Дуда.

 

Четвертим пріоритетом він назвав справедливу енергетичну трансформацію. Дуда зазначив, що потрібно зробити усе можливе, аби за неї якомога менше заплатили громадяни країн ЄС, і щоб при цьому не втрачалися робочі місця.

 

Нагадаємо, Польща приєдналася до ЄС 1 травня 2004 року. У польському суспільстві рівень підтримки членства в Євросоюзі є одним з найвищих серед усіх членів Спільноти - він сягає близько 90%.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Сервіс еротичного контенту Only Fans за перший квартал поповнив бюджет на 0,7 млн доларів, додав парламентар.
На Авдіївському напрямку українські військові відбили 31 атаку російських загарбників, на Бахмутському - 19.
Національний банк зазначає, що інші приватні перекази залишились на рівні березня 2023 року і становили $0,33 млрд.
Рекомендацію було надано у зв'язку з появою інформації в ЗМІ про масову відмову громадянам Киргизстану у в'їзді до РФ.
За результатами обшуків детективи БЕБ виявили та вилучили майже 8000 електронних сигарет і рідин до них.
Доходи Газпрому знижуються через втрату європейського ринку який був найприбутковішим для нього.
Чистий прибуток компанії у січні-березні становив 10,4 млрд доларів порівняно з 3,17 млрд доларів за аналогічний період 2023 року.
Ярослав Васінський перебував в угрупованні Revil і брав участь більш ніж у 2500 атак із використанням програм-вимагачів.
Спершу повідомлялося про шість жертв-дітей, але тепер їхнє число досягло вісьмох - постраждали ще двоє хлопчиків.
На міжбанківському ринку американська валюта просіла на 8 копійок – до 39,46-39,52 грн/долар.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Росія продовжує застосовувати хлорпікрин і боєприпаси, споряджені небезпечними хімічними речовинами, проти військовослужбовців ЗСУ.
Петро Андрющенко зазначив, що в порту зафіксовано нову партію бетонних укріплень для фортифікації поміж будівельних панелей.
Якщо за низкою дуже різноманітних новин ви раптом пропустили інформацію про появу нового Toyota C-HR, саме час це виправити.