ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУ«На Донбасі Росія використовує найманців із понад 30 країн» - заступник генпрокурора України Мамедов

«На Донбасі Росія використовує найманців із понад 30 країн» - заступник генпрокурора України Мамедов

8 сентября 2020
«На Донбасі Росія використовує найманців із понад 30 країн» - заступник генпрокурора України Мамедов

«Офіс генпрокурора зареєстрував кримінальні провадження за фактами участі понад 100 іноземних громадян у складі незаконних збройних формувань РФ у збройному конфлікті на Донбасі проти України. Географія країн походження найманців дуже різноманітна і складає понад 30 держав, серед яких Франція, Чехія і навіть Чилі. Найбільша їхня кількість наразі з Іспанії та Сербії – по 27 осіб, Молдови – 26, Франції – 20» — повідомив в інтерв’ю для «Радіо Свобода» заступник генерального прокурора України Гюндуз Мамедов (очолює Департамент з нагляду за розслідуванням злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту).

При цьому, він повідомив, що починаючи з 2014 року до нині, іноземні найманці перебували в складі різних підрозділів незаконних збройних формувань, підконтрольних країні-агресору, у т.ч. у так званому 14-му батальйоні територіальної оборони «Призрак», що відрізняється своєю жорстокістю, в 11 окремому мотострілецькому полку «Восток», 7 окремій мотострілецькій бригаді «Чистяковская», 1 окремій мотострілецькій бригаді «Славянская», окремому розвідувальному батальйоні «Спарта», окремому штурмовому батальйоні «Сомали», незаконних збройних формувань «Русичи», «Волчья сотня», «Брянка СССР» тощо.

Як приклад Мамедов назвав «ультраправу організацію «Континентальна єдність»», що займається організацією участі французьких «добровольців» у незаконних  РФ. Один із засновників цієї організації Віктор Лента часто дає інтерв’ю, розповідаючи про свою безпосередню участь у збройному конфлікті на території України.

Крім цього, останній повідомив, що на території Російської Федерації створені спеціальні навчальні центри, де проводиться вербування, фінансування, матеріальне забезпечення, навчання найманців з метою використання у збройному конфлікті на території Донецької та Луганської областей України. Ці факти теж фігурують в кримінальних провадженнях.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
До санкційного списку зокрема потрапила компанія Sahara Thunder, яка забезпечує відіграє ключову роль у проєктуванні, розробці, виробництві й продажі Іраном тисяч БПЛА, які отримує Росія для застосування у війні проти України
Протягом доби війська РФ атакували шість напрямків фронту, найгарячіше - на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському.
Кошти, виділені Данією для допомоги Україні на 2024 рік, уже закінчуються, але є потреба в подальшій значній військовій підтримці України.
Глава держави наголосив, що чергові оборонні пакети важливо направити в Україну якомога швидше.
Укрзалізниця протягом доби була обʼєктом масованих атак Росії. Є загиблі та поранені залізничники.
Китайська компанія ByteDance має 9 місяців з можливістю продовження цього терміну до року для того, щоб досягти угоди про продаж надпопулярної соцмережі TikTok.
Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному зросла до трьох, поранені - четверо осіб.
У Володимира Путіна "не вкладаються в голові" випробування, які проходять мешканці Донбасу з 2014 року.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Засуджений росіянин, який перебував у Польщі легально, шпигував протягом семи років і діяв під прикриттям бізнесу.
Заяву міністра агрополітики Миколи Сольського буде розглянуто на одному з найближчих засідань Ради.
У Нацбанку не бачать загрози для стабільності ринку, бо коливання гривні мають ринкові передумови.
Глава держави навів три аргументи для республіканців, які не голосували за військову допомогу Україні.
Верховна Рада спростила в Україні вирощування бавовника для оборонних потреб. Навіщо ВПК потрібна саме бавовна, звідки вона нам може постачатися та які країни вже активно конкурують за цю сировину?