ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУ«Категорично не рекомендуємо»: Польща закликала своїх уболівальників не їздити до Криму під час Євро-2020

«Категорично не рекомендуємо»: Польща закликала своїх уболівальників не їздити до Криму під час Євро-2020

15 июня 2021
«Категорично не рекомендуємо»: Польща закликала своїх уболівальників не їздити до Криму під час Євро-2020

«Пам'ятай, що Польща не визнала анексію Росією Кримського півострова і не має можливості надати польським громадянам консульську допомогу. У зв'язку з цим категорично не рекомендуємо подорожувати до Криму», – наголошується в путівнику.

У МЗС Польщі також застерігають, що в Росії існує загроза здійснення терактів, яка посилюється в умовах футбольного чемпіонату. Тому пропонується бути особливо обережними на стадіонах, у фан-зонах, а також у громадському транспорті.

Як відомо, футбольна збірна Польщі зіграє в Санкт-Петербурзі два матчі групової стадії Євро-2020: 14 червня зі збірною Словаччини та 23 – з командою Швеції.

Євро-2020 почалося в п'ятницю, 11 червня, матчем між збірними Туреччини та Італії. Італійці здобули впевнену перемогу – 3:0.

Нагадаємо, Європейський футбольний союз (УЄФА) зажадав 10 червня від України прибрати з нової форми національної збірної з футболу гасло «Героям слава!». Скаргу в союз подала Росія. При цьому в УЄФА зазначили, що обриси української держави з футболки прибирати не треба, оскільки зображені там кордони є визнаними ООН «територіальними межами» України.

У Російському футбольному союзі (РФС) назвали «недостатніми» зміни, внесені в форму збірної України на чемпіонаті Європи.10 червня в новій формі збірної України сфотографувалися співробітники посольства США. Нову форму національної збірної України також приміряли співробітники посольства Великої Британії в Україні.

Анексія Криму Росією

У лютому 2014 року в Криму з'являлися озброєні люди в формі без розпізнавальних знаків, які захопили будівлю Верховної Ради Криму, Сімферопольський аеропорт, Керченську поромну переправу, інші стратегічні об'єкти, а також блокували дії українських військ. Російська влада спочатку відмовлялася визнавати, що ці озброєні люди є військовослужбовцями російської армії. Пізніше президент Росії Володимир Путін визнав, що це були російські військові.

16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя відбувся невизнаний більшістю країн світу «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали результати голосування на «референдумі». Президент Росії Володимир Путін 18 березня оголосив про «приєднання» Криму до Росії.

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує анексію півострова та називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону перевіряє причетність до вбивства поліцейського двох військовослужбовців.
Росіяни завдали удар уніфікованим міжвідовим планерувальним боєприпасом УМПБ Внаслідок обстрілу зруйновано підʼїзд дев’ятиповерхівки.
Уражено як мінімум три електропідстанції та база зберігання пального, там зайнялися пожежі.
Головнокомандувач ЗСУ та керівники військових формувань під час воєнного стану повинні запровадити заборону для військових щодо доступу до онлайн-казино.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Від отриманих поранень у Гайсинському районі загинув 20-річний поліцейський, його напарник зазнав травм.
Зіткнулися два легкових автомобілів NissanX-Trailта Audi, в результаті чого один із них загорівся. На місці ДТП загинуло двоє людей, ще двоє постраждали.
Від отриманих поранень загинув 20-річний поліцейський, його напарник поранений. Нападників розшукують.
Уражено інфраструктурний об'єкт. Інформація про ступень пошкодження і постраждалих уточнюється.
Загалом внаслідок російської атаки у місті загинуло три людини, 24 - постраждало. Підрозділами ДСНС врятовано 12 осіб.
Знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69. Також на південному напрямку знищено три розвідувальні БпЛА – два Орлан-10 та один Суперкам.
Вогонь вже приборкали. Пошкоджені також приватний будинок і два авто. Загиблих та постраждалих немає.
Одяг — це не лише спосіб виразити себе, а й частина нашого щоденного життя. Тому одягатися ми хочемо стильно та зручно.
Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 7 населених пунктів.