ГОЛОВНАРосійська спецоперація зриває вакцинацію в Україні

Російська спецоперація зриває вакцинацію в Україні

3 ноября 2021
Російська спецоперація зриває вакцинацію в Україні

У сучасному світі інформаційних технологій «дезінформація» та «пропаганда» стали основною зброєю для підриву суспільно-політичної ситуації. Цим успішно користується Росія, яка вже давно використовує проти України як військову, так й інформаційну зброю. Усе для того, щоб збурити народ та організувати внутрішній конфлікт між українцями.

 

Зокрема, на початку вакцинальної кампанії проти COVID-19 серед українців стали ширитися чутки про негативні для здоров’я та навіть летальні наслідки від вакцинації. В той час, коли в самій Росії та інших країнах світу люди масово вакцинуються, аби вберегтися від вкрай небезпечної коронавірусної хвороби та уникнути занепаду економіки.

 

Замість того, щоб швидше вакцинуватися частина українців вірить російській пропаганді, яка через популярні соцмережі поширює такі хибні тези:

Вакцинація є «вбивством».

Вакцина є «вкрай небезпечною».

Вакцинація є «медичним експериментом».

Вакцинація не зменшує захворюваності та смертності.

Вакцинація є «примусом» та «порушенням прав людини».

Заклики «подумати» і не робити щеплення.

Церква (РПЦ в Україні) закликає українців не вакцинуватися.

Поширення фейків та теорій змови про коронавірус та щеплення.

 

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України (РНБО), який провів аналіз активності, зокрема, Telegram-каналів, за результатами якого виявлено інформаційну спецоперацію, спрямовану на максимальне зменшення рівня вакцинації населення України.

 

У звіті РНБО наочно продемонстровано, як за допомогою мережі засобів масової комунікації, зокрема, у соціальних мережах та месенджерах, а також Telegram-каналах, які куруються РФ або мають безпосереднє відношення до неї, поширюються повідомлення про начебто негативні наслідки вакцинації.

 

Тому мета «тривалої інформаційної операції РФ» в Україні – зірвати вакцинацію, тим самим збільшити смертність та погіршити ситуацію в державі, наголошують дослідники, - передає «Радіо Свобода».

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!