ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОЖителям Рівненщини рекомендують вакцинуватися від грипу

Жителям Рівненщини рекомендують вакцинуватися від грипу

28 октября 2020
Жителям Рівненщини рекомендують вакцинуватися від грипу

У зв'язку з настанням похолодання та відповідно сезону поширення грипу та інших вірусних інфекцій, жителям Рівненщини пропонують вакцинуватися від грипу. Відтак, в область поступово надходять дози вакцини для його профілактики.

 

Зі слів начальника Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області Сергія Лебедя, з початку жовтня одна із фармацевтичних мереж реалізувала понад 900 доз вакцин різних виробників. Зокрема, це Джісі Флю корейського виробництва, Інфлувак (Нідерланди) та Ваксігрип (Франція). Усі вони були рівномірно розподілені між аптеками Рівного та районів. Окрім цього, очікується надходження вакцин інших виробників.

 

Сергій Лебедь нагадав, що щочетверга на сайті Рівненської ОДА публікується інформація про наявність противірусних лікарських препаратів, респіраторів, безконтактних термометрів в аптечних закладах регіону. Також до моніторингу додано вакцини для профілактики грипу, експрес-тести для визначення вірусів грипу і пульсоксиметри. Аби впевнитися у наявності необхідних ліків та вакцин, варто попередньо звернутися за довідкою у необхідну аптеку. 

 

Як відзначив сьогодні Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу, питання поставок вакцин проти грипу лежить виключно у комерційній площині, оскільки вакцинація проти цього захворювання не є в переліку обов’язкових щеплень. За кошти ж державного бюджету МОЗ централізовано закуповує вакцини проти грипу для осіб з групи ризику, зокрема медичних працівників.

 

«МОЗ домовилось з виробниками вакцин проти грипу про збільшення її кількості цього року. Очікується, що всього в країну буде завезено більше 650 тисяч доз. Водночас минулого року проти грипу вакцинувалось 238 тисяч осіб. Поставки заплановані на жовтень-листопад», - зазначив Максим Степанов.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!