ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОЖителям Рівненщини компенсують збитки через «карантинне безробіття»

Жителям Рівненщини компенсують збитки через «карантинне безробіття»

17 ноября 2020
Жителям Рівненщини компенсують збитки через «карантинне безробіття»

Унаслідок карантинних обмежень роботодавці та їх працівники продовжують отримувати відшкодування від держави. До сьогодні понад 20 тисяч жителів Рівненщини скористалися різними видами підтримки. Так, роботодавці можуть отримати підтримку через часткове безробіття на період карантину. Про це повідомляють у Рівненській ОДА.

 

Таку допомогу на Рівненщині вже отримали 15,6 тисяч осіб, яким направлені кошти в сумі 112,8 млн грн. Підприємцям області потрібно звернутися до центрів зайнятості.

 

В області продовжує надаватися допомога на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування та відносяться до першої та другої групи платників єдиного податку. Станом на сьогодні таку допомогу отримали на 4491 дитину загальною сумою 32,6 млн грн. Для того, щоб одержати гроші, необхідно звернутися до відділу соціального захисту за місцем реєстрації.

 

Великою популярністю зараз користується й Державна програма фінансової підтримки суб’єктів мікро- та малого підприємництва «Доступні кредити 5-7-9%», яка ініційована Президентом України. Вона полягає у зниженні відсоткової ставки за кредитом до рівня 5, 7, 9 відсотків залежно від кількості найманих працівників та обсягу річного доходу. На даний час в рамках програми для суб’єктів малого і середнього підприємництва області видано 146 кредитів на суму 253,9 млн. грн. Щоб скористатися доступними кредитами, необхідно звернутися до банку.

 

Підтримують бізнес і на рівні області. На Рівненщині працює спеціальна програма, у рамках якої 24 підприємці вже отримують часткове відшкодування відсотків за банківськими кредитами. Це дало можливість здешевити для бізнесу кредитні ресурси на загальну суму майже 30 млн грн.

 

Окрім того, Уряд уже реалізує та підготував додаткові заходи для підтримки бізнесу та людей, які втратили частину доходів через карантин вихідного дня.

 

«Зокрема, ми відновлюємо підтримку для малих підприємців з дітьми, програму з часткового безробіття, коли компенсується частина зарплати робітника. Також будуть діяти «кредитні канікули» для бізнесу в рамках програми «5-7-9», визнання карантину вихідного дня форс-мажором, що допоможе бізнесу в питанні оренди та виконанні інших зобов’язань», – зазначив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

 

Він також повідомив, що вже проведено низку зустрічей з бізнесом, який був обмежений у роботі через карантин вихідного дня. У наступні декілька днів така робота буде посилена, зустрічі відбудуться з представниками кожної галузі.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!