ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОЖителів Рівненщини закликають дотримуватися правил безпеки на водоймах Рівненщини

Жителів Рівненщини закликають дотримуватися правил безпеки на водоймах Рівненщини

9 августа 2022
Жителів Рівненщини закликають дотримуватися правил безпеки на водоймах Рівненщини

Про це йшлося на брифінгу Рівненської ОВА де, зокрема, говорили про купання в облаштованих місцях з рятувальними постами, і непристосованих водоймах.

«Рятувальна служба у визначених місцях проводить патрулювання. Проте, як показує практика, навіть там відпочивальники нехтують правилами безпеки – купаються напідпитку, пірнають у воду з пірсів і дамб, дозволяють дітям купатися наодинці та інше. Цьогоріч врятували 32 людей», - розповів начальник Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах Анатолій Якимчук.

Так, в області визначено 32 місця масового відпочинку людей на водних об’єктах. Облаштовано 12 пляжів. Підготовлено 27 плавців-рятувальників для сезонних відомчих рятувальних постів. Проведено інформаційну роботу з відпочивальниками, на базах розміщено наочність з основними правилами поведінки на воді.

«На сьогодні вже маємо сумну статистику загибелі людей на водоймах. Так, в Рівненській області потонули 23 особи, серед них 5 дітей. Основна причина – нехтування правилами поведінки на воді, купання в невизначених місцях, нетверезий стан. На визначених пляжах є рятувальні пости, на яких чергують плавці-рятувальники. Місця для купання позначені буями, а дно акваторії обстежене водолазами та очищене від сторонніх предметів», - зазначив начальник відділу техногенної безпеки Головного управління ДСНС України в Рівненській області Роман Дрига.

Окрім того, фахівці також звернули увагу і на відпочинок дітей поблизу водойми. Вкотре наголосили, що вони повинні знаходитися у ставку чи річці лише з батьками. А дорослі, в свою чергу, мають бути їм прикладом.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!