ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОЗА ДЕРЖАВНУ ЗРАДУ ХАРКІВСЬКОМУ АГЕНТУ СПЕЦСЛУЖБ РФ ЗАГРОЖУЄ ДОВІЧНЕ УВ’ЯЗНЕННЯ

ЗА ДЕРЖАВНУ ЗРАДУ ХАРКІВСЬКОМУ АГЕНТУ СПЕЦСЛУЖБ РФ ЗАГРОЖУЄ ДОВІЧНЕ УВ’ЯЗНЕННЯ

21 ноября 2023
ЗА ДЕРЖАВНУ ЗРАДУ ХАРКІВСЬКОМУ АГЕНТУ СПЕЦСЛУЖБ РФ ЗАГРОЖУЄ ДОВІЧНЕ УВ’ЯЗНЕННЯ

Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно харків’янина, якому інкримінують державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).


Слідством встановлено, що торік чоловіка завербував представник головного управління генштабу зс рф. На виконання завдань свого куратора обвинувачений збирав розвіддані про стратегічні і військові об’єкти, пункти дислокації підрозділів ЗСУ на території Харкова, а також місця розвантаження військової техніки та її наявність на одному зі стратегічних підприємств військово-промислового комплексу.

 

Крім того, зловмисник оперативно «зливав» інформацію спецслужбам рф про місця ракетних влучань у Харкові, таким чином докориговуючи обстріли. При цьому чоловік діяв з ідеологічних мотивів і усвідомлював, що працює всупереч інтересів України та її громадян.

 

Наразі прихильник «руського міра» очікує на «визволителів» під вартою і своєї вини не визнає.

 

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Рівненській області за оперативного супроводу Головного відділу контррозвідки органу безпеки області.

 

Санкція статті за державну зраду передбачає максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!