ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОЗ ПОЧАТКУ РОКУ НА РІВНЕНЩИНІ ВИЛУЧИЛИ ФАЛЬСИФІКОВАНИХ ПІДАКЦИЗНИХ ТОВАРІВ НА МАЙЖЕ 2,3 МЛН ГРН

З ПОЧАТКУ РОКУ НА РІВНЕНЩИНІ ВИЛУЧИЛИ ФАЛЬСИФІКОВАНИХ ПІДАКЦИЗНИХ ТОВАРІВ НА МАЙЖЕ 2,3 МЛН ГРН

15 марта 2024
З ПОЧАТКУ РОКУ НА РІВНЕНЩИНІ ВИЛУЧИЛИ ФАЛЬСИФІКОВАНИХ ПІДАКЦИЗНИХ ТОВАРІВ НА МАЙЖЕ 2,3 МЛН ГРН

Завдяки скоординованій діяльності усіх правоохоронних органів на Рівненщині триває системна протидія незаконному виробництву та реалізації підакцизних товарів.


Так, завдяки спільним зусиллям у 2023 році правоохоронці розпочали 81 кримінальне провадження за фактами незаконного виготовлення, транспортування, зберігання та збуту фальсифікованої алкогольної та тютюнової продукції, з яких до суду скеровано 22 обвинувальні акти, у тому числі стосовно 3 організованих груп.

 

Зокрема, викрито підпільний цех по виготовленню фальсифікованого алкоголю та перекрито канал постачання до рівненського регіону тютюнової продукції із сусідньої Львівщини, а також виявлено 2 злочини, пов`язані з легалізацією майна, здобутого у ході незаконної діяльності у сфері обігу тютюнових виробів.

 

Під час санкціонованих обшуків торік виявлено та вилучено близько 30 тонн підробленого алкоголю. Це значить, що приблизно кожна 4 пляшка на ринку могла бути сурогатом.

 

Уже цьогоріч до суду скеровано обвинувальні акти у 5 кримінальних провадженнях про злочини у сфері незаконного обігу підакцизних товарів. У фігурантів вилучено та накладено арешт на понад 13,3 тонни незаконно виготовлених алкогольних напоїв та 19000 пачок контрафактних цигарок. Орієнтована вартість вилученого – майже 2,3 млн грн.

 

У 2023-2024 роках судами області 18 продавців контрафакту і сурогату засуджено до штрафів на загальну суму 1,8 млн грн з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених підакцизних товарів.

 

На потреби Збройних Сил України конфісковано та передано сідловий тягач з причепом, вартістю 1,2 млн грн,  250 тис. грн і 60 000 пачок цигарок.

 

Окрім того, у рамках діяльності міжвідомчої робочої групи налагоджено активну взаємодію між правоохоронцями та податківцями щодо виявлення правопорушень та скерування матеріалів для забезпечення повноти стягнення з винних осіб штрафних санкцій.


Завдяки цій співпраці  податкова служба області оштрафувала 88 підприємців на 950 тис. гривень, в тому числі 500 тис. гривень стягнуто з тих бізнесменів, які продавали алкоголь та цигарки неповнолітнім.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!