ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОЗ ПОЧАТКУ ПОВНОМАСШТАБНОЇ АГРЕСІЇ РФ НА РІВНЕНЩИНІ ЗАРЕЄСТРОВАНО ПОНАД 1,5 ТИСЯЧІ ЗЛОЧИНІВ, ПОВ’ЯЗАНИХ З ВІЙНОЮ

З ПОЧАТКУ ПОВНОМАСШТАБНОЇ АГРЕСІЇ РФ НА РІВНЕНЩИНІ ЗАРЕЄСТРОВАНО ПОНАД 1,5 ТИСЯЧІ ЗЛОЧИНІВ, ПОВ’ЯЗАНИХ З ВІЙНОЮ

20 июля 2023
З ПОЧАТКУ ПОВНОМАСШТАБНОЇ АГРЕСІЇ РФ НА РІВНЕНЩИНІ ЗАРЕЄСТРОВАНО ПОНАД 1,5 ТИСЯЧІ ЗЛОЧИНІВ, ПОВ’ЯЗАНИХ З ВІЙНОЮ

Прокурори Рівненщини продовжують документувати та здійснювати процесуальне керівництво під час досудового розслідування злочинів, вчинених як російськими військовими на території України, так і українцями, які працюють в інтересах ворога. Наше завдання – не чекаючи закінчення війни, зібрати належну доказову базу для притягнення до кримінальної відповідальності усіх винних.

 

В умовах повномасштабного вторгнення рф в Україну, за процесуального керівництва органів прокуратури Рівненщини було зареєстровано та розслідувалося 1540 кримінальних проваджень стосовно злочинів, пов’язаних зі збройною агресією рф. Майже половина з них зареєстрована з початку цього року. Після проведення експертиз, оглядів, допитів потерпілих та інших невідкладних слідчих дій, трохи більше тисячі таких проваджень направлені за підслідністю до органів досудового розслідування інших областей.

 

Крім того, за цей час завершено досудове розслідування та до судів Рівненщини скеровано 264 обвинувальні акти для їх розгляду по суті. Серед них найбільше тих, що стосуються ухилення від мобілізації, посягання на територіальну цілісність, поширення комуністичної символіки та виправдовування збройної агресії рф.

 

Також, за публічного обвинувачення органами прокуратури краю, судами розглянуто та ухвалено 124 вироки у цій категорії справ, 88 з них – за 6 місяців цього року. Найбільше рішень прийнято щодо ухилянтів та прихильників «руского міра», котрі досі ностальгують за радянським союзом.

 

Кожен із нас за цей час мав би зрозуміти, де ворог і усвідомити, що навіть найменший прояв толерантності до його дій, політики і культури призводить до ще більших втрат України. А на тих, хто цього не зрозумів, чекає покарання згідно з Кримінальним кодексом України.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!