ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОВажлива інформація для одержувачів житлових субсидій!

Важлива інформація для одержувачів житлових субсидій!

19 августа 2021
Важлива інформація для одержувачів житлових субсидій!

 Кабінет Міністрів постановою від 11 серпня 2021 року № 842 вніс зміни до чинного Положення про порядок призначення житлових субсидій.
 

Зокрема, у Положенні закріпили, що житлові субсидії призначаються у разі купівлі квартири (будинку) протягом 6 місяців після продажу іншої квартири (будинку), що були єдиним житловим приміщенням у власності особи, на підставі підтвердних документів.
 

Також при визначенні права на призначення субсидії не враховується житло, отримане дитиною-сиротою, дитиною, позбавленою батьківського піклування, особою з їх числа за рахунок державного чи місцевого бюджету, житлові приміщення у гуртожитках.
 

Окрім того, вилучається норма про обов’язкову наявність мобільного телефону в осіб, які є претендентами на отримання житлової субсидії, оскільки з 1 травня 2021 року вона надається виключно у готівковій формі.
 

З 1 жовтня на період карантину для регіонів із встановленим “червоним” рівнем епідемічної небезпеки розрахунок житлових субсидій робитимуть з урахуванням збільшених на 50% соціальних нормативів, у межах яких надається субсидія на оплату житлово-комунальних послуг.
 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!