ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОВакцинація вагітних та немовлят: все, що потрібно знати батькам

Вакцинація вагітних та немовлят: все, що потрібно знати батькам

22 апреля 2024
Вакцинація вагітних та немовлят: все, що потрібно знати батькам


З 24 по 30 квітня триває Всесвітній тиждень імунізації. Його мета — нагадати про важливість щеплень та роз’яснити людям як вакцини захищають організм від важких інфекційних хвороб, особливо для дітей.
 

У Пологовий будинок Рівненської міської ради відбудеться лекція для вагітних та батьків. На захід запрошуємо усіх охочих.
 

Вчасна вакцинація захищає маму, плід та немовля від небезпечних хвороб. “Вакцинація вагітних та жінок, які годують грудьми, - важлива. Це так само важливо для нормального виношування і розвитку малюка в утробі, як і регулярні огляди в лікаря, вітаміни та повноцінне харчування,” - розповідає керівниця відділу з імунопрофілактики Рівненського ЦКПХ Іванна Лебєдєва. -Щобільше, вакцинація вагітної вагітності забезпечує пасивним імунітетом і самого новонародженого. Тому жінкам при надії важливо зробити щеплення від кашлюку, дифтерії та правця у період від 16 до 32 тижня вагітності, аби захистити дитину в перші місяці життя до отримання нею щеплення.”
 
 

На лекції буде зустріч з адвокаткою здорового способу життя, авторкою серії книжок про здоров’я, Даркою Озерною.


Daria Ozerna – медична журналістка, мама, біологиня і популяризаторка здорового способу життя. Раніше займалася молекулярною генетикою та імунологією, викладала в Національному університеті “Києво-Могилянська Академія”. Зараз займається адвокацією здорового способу життя, розвінчує міфи про здоров’я, пояснює складні речі простими словами в дописах, лекціях, статтях та ефірах на радіо і телебаченні. Логічним продовженням просування адекватної інформації про здоров’я і піклування про себе – робота над серією книжок “Оптимістично про здоров’я”.
 

Лекція пройде 24 квітня о 12 годині.
 
Чекаємо вас за адресою м. Рівне, вул. Медична, 7, актовий зал.
 
Реєстрація https://forms.gle/NgETj9WZd3qrDZmL6
 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!