ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОВіталій Коваль вручив ордени родинам загиблих прикордонників

Віталій Коваль вручив ордени родинам загиблих прикордонників

26 июня 2023
Віталій Коваль вручив ордени родинам загиблих прикордонників

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль вручив ордени «За мужність» ІІІ ступеня родинам прикордонників, удостоєних нагород посмертно.

 

Очільник області наголосив, що для нього – велика честь вшанувати Героїв, які виборюють для нас життя і свободу. 

 

«Це важка, але необхідна місія. І в першу чергу для діток наших Героїв. На жаль, захисників не повернути, але нам варто продовжити боротьбу за звільнення України, аби довести – їхній подвиг не був марним, а наші діти матимуть гідне майбутнє», - зазначив Віталій Коваль.

 

З рук начальника ОВА посмертну нагороду отримали дружина та донька молодшого сержанта Юрія Грипича. 

 

30 жовтня під час обстрілу українських позицій в районі Володимирівки Донецької області Юрій здійснював вогневе ураження та прикриття побратимів. Ворог вів вогонь з ракетних систем залпового вогню, ствольної артилерії великого калібру, мінометів і автоматичних гранатометів. У результаті окупанти зазнали великих втрат та намагалися відступити. Проте підрозділ Юрія не дав їм відійти. У результаті зіткнення одну бойову машину піхоти було знищено, одну пошкоджено, ліквідовано двадцять окупантів, військовослужбовця з радіостанцією захоплено в полон. На жаль, внаслідок ближнього бою Юрій Грипич отримав поранення несумісні з життям.

 

Посмертну нагороду головному сержанту Артему Гуртовому вручили дружині та донькам прикордонника. 

 

З початку широкомасштабного вторгнення Артем Гуртовий з побратимами-прикордонниками зустріли ворога та дали гідну відсіч противнику на околицях Старобільська Луганської області. Перебуваючи під інтенсивними ворожими обстрілами мінометів і танків військовослужбовець мужньо та героїчно стримував наступ переважаючих сил ворога в Кремінній, Рубіжному, Лимані. Задля забезпечення безперебійної системи управління, головний сержант неодноразово ризикуючи життям переміщувався між позиціями та налагоджував зв’язок. На жаль, 10 травня минулого року Артем Гуртовий загинув у результаті ракетно-бомбового удару по місцю дислокації підрозділу.

 

Нагадаємо, прикордонники отримали посмертні нагороди відповідно до указів Президента України Володимира Зеленського від 15 лютого та 2 березня 2023 року.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!