ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОВ супермаркетах Рівненщини перевіряють продукти і шукають фальсифікат

В супермаркетах Рівненщини перевіряють продукти і шукають фальсифікат

26 января 2021
В супермаркетах Рівненщини перевіряють продукти і  шукають фальсифікат

На Рівненщині триває акція «Чесний продукт», яка покликана виявити фальсифікат на полицях місцевих супермаркетів. Про це повідомляють у Рівненській ОДА. 

 

Наразі працівники Держпродспоживслужби відібрали близько 20-ти зразків молочних продуктів українських виробників у 8-ми торгівельних закладах області.

 

«Ініціатива «Чесний продукт» набирає обертів. Працівники Держпродспоживслужби продовжують відбирати зразки молочних продуктів. Вже відвідали супермаркети найбільших міст області – в Рівному, Дубно, Сарнах і Вараші. Далі впродовж 5-ти днів лабораторно фахівці перевірятимуть вміст немолочних жирів, після чого зразки направлять на дослідження. Перші результати будуть вже до кінця тижня», - розповів голова Рівненської ОДА, Віталій Коваль, котрий ініціював акцію.

 

За словами першого заступника начальника головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Олександра Костюка, у разі виявлення фальсифікату, партія буде зніматися із реалізації. 

«Якщо даний продукт виробляється на територій Рівненщини, фахівці обласного управління Держпроджспоживслужби проводитимуть розслідування. Якщо виробник з іншого регіону - повідомлять їх службу. Рівноцінний зразок лишається у суб’єкта господарювання, аби у випадку незгоди із попередніми результатами, була можливість провести ще одне дослідження», - пояснив Олександр Костюк.

 

Нагадаємо, Віталій Коваль ініціював акцію «Чесний продукт», задля забезпечення чесної конкуренції серед виробників, а також інформування жителів області про якісну і безпечну продукцію. Це допоможе виводити бізнес з тіні.

Окрім того, ініціатива є ще одним напрямком у організації здорового харчування дітей у навчальних закладах, яка триває за ініціативи дружини Президента та доручення Прем’єр-міністра України.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!