ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОВ Городищенській колонії перевірили дотримання прав ув’язнених

В Городищенській колонії перевірили дотримання прав ув’язнених

8 сентября 2021
В Городищенській колонії перевірили дотримання прав ув’язнених

Умови утримання засуджених в Городищенській виправній колонії №96 перевірили члени спостережної комісії при облдержадміністрації на чолі з першим заступником голови ОДА Сергієм Подоліним. До її складу входять представники обласних управлінь і відділів, громадських та благодійних організацій.

 

В області це єдиний заклад, де утримують довічно ув’язнених. Члени комісії проінспектували умови, в яких в’язні живуть, працюють, лікуються та навчаються.

 

Загалом члени комісії оглянули загальні житлові та камерні приміщення, медчастину, їдальню, навчальні класи, лазне-пральний комбінат, виробничу зону та інші приміщення, пересвідчилися, що вони укомплектовані та перебувають у належному стані.

 

«Нині в Городищенській колонії відбувають покарання 306 засуджених, серед яких 17 «довічників». 84 особи утримуються в приміщеннях камерного типу, 205 – в загальних житлових приміщеннях. Нині в’язні мають можливість користуватися Інтернетом, більше телефонувати до рідних та перебувати з ними на довготривалому побаченні. Для цього обладнали спеціальні кімнати. До речі, за час пандемії тут не було жодного спалаху Covid-19, що свідчить про дотримання належних санітарно-епідемічних умов», — розповів Сергій Подолін.

 

Як повідомив начальник виправної колонії Юрій Ткачук, з метою покращення соціально-побутових умов установа налагодила взаємодію з Білокриницькою ОТГ та в цьому році отримала субвенцію у розмірі 200 тис. грн. Це дало можливість зробити ремонт, замінити вікна та двері.

 

Голова спостережної комісії Сергій Подолін провів особистий прийом, а також бесіди із засудженими до довічного ув’язнення. Більшість питань стосувалися дотримання їх конституційних прав та надання належної допомоги.

 

За підсумками комісією встановлено, що у ВК №96 права ув’язнених дотримуються, а умови утримання засуджених – в належному стані.

 

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!