ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОУ закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище

19 августа 2022
У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище

Рівненщина продовжує готуватися до нового навчального року в умовах війни. З цією метою перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін провів нараду щодо організації заходів цивільного захисту та створення безпечних умов перебування у закладах освіти дітей, учнів і працівників з урахуванням збройної агресії рф.

«Ми наближаємося до початку навчального року. Розуміємо усі, що він буде мати свої виклики та відмінності. Зрозуміло, що на сьогодні головним залишається безпека наших дітей, здобувачів освіти та усіх працівників. Тому продовжуємо працювати над створенням безпечного середовища у закладах освіти Рівненщини», - зазначив Сергій Подолін.

Теми, які обговорювали: 

  • особливості організації освітнього процесу в умовах воєнного стану;
  • організаційні заходи щодо забезпечення пожежної безпеки;
  • організація цивільного захисту у закладах освіти;
  • порядок дій у разі оголошення сигналу «Повітряна тривога»;
  • підготовка до дій у надзвичайних ситуаціях керівного складу і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією заходів цивільного захисту;
  • укриття учасників освітнього процесу у фонді захисних споруд цивільного захисту.

«Для усіх навчальних закладів потрібно обов’язково провести тренування з учасниками освітнього процесу щодо того, як треба поводитися під час тривоги. Кожен працівник повинен знати свої  роль, місію та завдання під час надзвичайних ситуацій», - зазначила заступниця директора департаменту освіти і науки ОДА Марина Пашковська. 

Участь у нараді взяли представники профільних департаментів ОДА,  Управління Державної служби якості освіти у Рівненській області та навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!