ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОУ Вараші зустрілися з рідними безвісти зниклих військових

У Вараші зустрілися з рідними безвісти зниклих військових

14 августа 2024
У Вараші зустрілися з рідними безвісти зниклих військових

У місті Вараш відбулась зустріч з рідними безвісти зниклих військових. Подія мала на меті покращити діалог між родичами зниклих військовослужбовців та представниками профільних відомств, які займаються пошуком Героїв та забезпечують соціальну підтримку їхнім родинам. Начальниця Вараської міської військової адміністрації Людмила Мариніна також взяла участь у заході.

 

«Під час заходу усі присутні мали змогу поставити запитання спікерам та звернутись за індивідуальною консультацією. Зокрема, членів родин зниклих безвісти військових цікавило проведення ДНК-експертиз загиблих Героїв, інформація про полонених та юридичні труднощі пов'язані з майновими правами», - розповіла начальниця Управління з питань ветеранської політики Рівненської ОДА Марина Корольова.

 

Також, як зазначила директорка Департаменту соціального захисту та гідності Вараської міськради Наталія Талах, у межах «Комплексної програми соціальної підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей на 2023-2025 роки» з бюджету громади здійснюється виплата одноразової грошової допомоги. Члени сімей військових, які зникли безвісти чи перебувають в полоні, можуть отримати 3 тисячі гривень.

 

Нині у Вараській громаді діє відділення соціально-психологічної допомоги сім'ям Захисників та Захисниць ВЦССП, фахівці якого надають юридичну, соціальну та психологічну допомогу рідним військовослужбовців. 

 

Відділення працює за адресою: м-р Будівельників 5.

Пн-Чт: 8:00-17:15;

Пт:8:00-16:00;

Обідня перерва: 13:00-14:00.

Контактні телефони:

(095)671-23-18

(096)117-13-04

Наступна така зустріч відбудеться у Сарнах.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!