ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОУ Рівному видали 450 довідок внутрішньо переміщеної особи

У Рівному видали 450 довідок внутрішньо переміщеної особи

28 марта 2022
У Рівному видали 450 довідок внутрішньо переміщеної особи

Департамент соціальної політики Рівненської міськеої ради продовжує роботу з внутрішньо переміщеними особами (ВПО). Працівники департаменту координують прийом переселенців, їх реєстрацію та видачу довідок внутрішньо переміщених осіб. Щодня видають в середньому 150 таких довідок. Вже у Рівному видали понад 450 таких довідок. Але багато людей в черзі за ними, адже зареєстровані як ВПО, а довідок поки не мають.

 

Також працівники департаменту вивчають потреби ВПО і скеровують на отримання за потреби продуктів, одягу чи засобів гігієни.

Як розповів директор Департаменту соціальної політики Сергій Черній, центр соціальних служб працює над збором потреб ВПО. Зокрема, виїжджають у місця поселення (гуртожитки) і на місці оформляють документи для видачі довідок внутрішньо-переміщеної особи.

 

Окрім того такі “виїзні” робочі місця департаменту, де можна написати заяву й отримати довідку, працюють у ЦНАПі, центрі зайнятості (людина стає на облік у пошуку роботи і відразу може оформити довідку ВПО для пред’явлення роботодавцю). Від сьогодні іще одне таке виїзне робоче місце запрацювало в приміщенні Інваспорту (вул. Поштова).

Також працівники департаменту збирають заяви від зареєстрованих ВПО на отримання державної допомоги у 2 тисячі гривень. З тими, хто вже отримав довідку зв’язуються, щоб написали заяву на отримання виплати, а інші одночасно з оформленням довідки пишуть ці заяви.

 

До слова, 5 людей, яких евакуювали до Рівного, висловили бажання і поселені в обласні інтернати. Це самотні люди з інвалідністю або люди похилого віку. Працівники соціальної сфери і надалі вивчають потреби ВПО, адже є можливість за бажанням розселити в інтернати іще людей.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!