ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОУ Рівному ледь не згоріла квартира під час підгорання їжі

У Рівному ледь не згоріла квартира під час підгорання їжі

13 марта 2021
У Рівному ледь не згоріла квартира під час підгорання їжі

12 березня о 15:30 рятувальникам надійшло повідомлення про задимлення в багатоквартирному житловому будинку в місті Рівне по вулиці Данила Галицького.

 

Як повідомляють в ГУ ДСНС у Рівненській області, прибувши за вказаною адресою рятувальники провели розвідку та встановили, що осередок загоряння знаходиться в квартирі на другому поверсі. Також значно задимлені нижні та верхні поверхи житловогобудинку. В апаратах захисту органів дихання та зору вогнеборці потрапили до помешкання. На кухні горіла витяжка. Загоряння рятувальниками було ліквідовано за допомогою вогнегасника, а також перекрито газопостачання.

 

Одночасно з гасінням інша група співробітників ДСНС виявила у задимленій кімнаті власницю, яку негайно вивели на свіже повітря. Ще б кілька кілька хвилин і жінка отруїлася б продуктами горіння. Також через сильне задимлення рятувальники провели евакуацію із будинку чотирьох мешканців й здійснили провітрювання сходових клітин та коридорів шляхом відчинення вікон на усіх поверхах.

 

Жертв та постраждалих немає. Попередня причина загоряння — підгоряння їжі на плиті. Пошкоджено кухню.

 

Варто додати, що останні роки рівняни часто порушують правила пожежної безпеки у побуті забуваючи вимкнути газову колонку на якій готується їжа. Це трапляється з декількох причин, одні засинають, інші забувають і йдуть з дому по власних справах, а дехто перебуваючи на підпитку наражає своє життя і життя мешканців на небезпеку.
Варто відмітити, що підгоряння їжі може призвести не лише до пожежі в приміщенні, а й до вибуху побутового газу з непередбачуваними наслідками. Тому рятувальники звертаються до громадян із застереженням дбати про пожежну безпеку власних осель.

 

 


 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!