ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОУ Рівному до Дня Соборності України відбулася загальноміська акція «Ланцюг єднання»

У Рівному до Дня Соборності України відбулася загальноміська акція «Ланцюг єднання»

22 января 2024
У Рівному до Дня Соборності України відбулася загальноміська акція «Ланцюг єднання»

З нагоди Дня Соборності України, 22 січня, провели загальноміську акцію "Ланцюг єднання". Ця подія приурочена до 105-ї річниці проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
 

Мешканці Рівного, взявши національні символи, утворили "живий ланцюг", який простягався від Свято-Покровського собору до майдану Незалежності, пролягаючи вздовж вулиці Соборної.
 

«105 років тому українська нація продемонструвала свою єдність та стійкість. Тільки об'єднавшись, ми здатні встояти і знову підтвердити, що український народ волелюбний та має незалежний характер. Вже вкотре ми демонтструємо наше прагнення до єдності і свободи. Зараз ми знову вимушені вести збройну боротьбу за право вільно жити на нашій землі. У цей непростий час, як ніколи, ми повинні бути єдиними, щоб підтримати наші Збройні Сили у протистоянні окупантам. Тому висловлюємо подяку всім рівнянам, які взяли участь у цій символічній акції", - зазначив секретар Рівненської міської ради, в.о. міського голови Рівненської територіальної громади Віктор Шакирзян.
 

У центрі міста відбулорся спільне виконання гімну України, а також церемонія розгортання великого державного стяга, розміром 6х30 метрів.
 

Така акція – це данина важливій історичні події, яка іще у далекому 1919 році ознаменувала єдність українського народу.
 
 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!