ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОУ Рівненській ОДА відбувся брифінг про роботу СБУ в Рівненській області під час воєнного стану

У Рівненській ОДА відбувся брифінг про роботу СБУ в Рівненській області під час воєнного стану

3 августа 2023
У Рівненській ОДА відбувся брифінг про роботу СБУ в Рівненській області під час воєнного стану

Робота Управління СБУ в Рівненській області під час воєнного стану: резонансні викриття, засудження державного зрадника у Рівному, скерування до суду справ по депутатах держдуми росії та інше

 

Про це сьогодні йшлося під час брифінгу в Рівненській ОДА.

 

Спікерка - речниця Управління СБУ в Рівненській області Анна Свінціцька-Савчук.

 

Модерувала захід прессекретарка голови Рівненської ОДА Зоряна Жильчук.

 

«Управління СБУ в Рівненській області продовжує викривати осіб, причетних до колабораційної діяльності, державних зрадників, терористів, а також бойовиків, які вступили до лав незаконних збройних формувань і воюють проти Збройних сил України. З початку поточного року за матеріалами Управління викрито та повідомлено про підозру 7 державним зрадникам, 10 причетним до колабораційної діяльності, 3 особам, які поширили інформацію про переміщення ЗСУ. Також викрито 17 осіб, причетних до незаконного переміщення через державний кордон людей призовного віку», - розповіла Анна Свінціцька-Савчук.

 

Також речниця повідомила, що співробітники СБУ виконують бойові та спеціальні завдання і поза межами Рівненської області. Прикладом цього є затримання жителя м. Харків, який входив до агентурного апарату головного управління генерального штабу зс рф. Для виконання ворожого завдання він об’їжджав територію міста і приховано фіксував місця базування Сил оборони. Крім цього, його цікавили координати залізничних вузлів, де розвантажують військову техніку та боєприпаси ЗСУ. Також, зрадник намагався визначити деталі про роботу стратегічно важливих об’єктів промисловості, у тому числі місцевих авіапідприємств. Під час обшуку за адресою проживання затриманого виявлено мобільні телефони і комп’ютерну техніку, які він використовував для листування з агресором. Наразі він перебуває під вартою. 

 

«СБУ працює на випередження, затримує диверсантів та зриває терористичні плани ворога. З початку широкомасштабного вторгнення СБУ викрила понад 400 російських агентів в Україні. рф воює з Україною не тільки на лінії фронту, але й хоче розхитати ситуацію в тилу. Ворог намагається посіяти панічні настрої всередині країни, ускладнити постачання західної допомоги та перерізати важливі транспорті та гуманітарні шляхи», - сказала речниця СБУ.

 

Крім цього, речниця розповіла про засудження до 10 років позбавлення волі російського агента, який хотів підірвати важливі транспортні об'єкти в Рівному. Так, під час перевірочних заходів співробітниками спецслужби було встановлено, що іноземець, у минулому - бойовик нзф «днр», підтримує контакт із співробітником спецслужб рф та за його вказівками виношує намір прибути в Україну для проведення розвідувально-підривної діяльності.

 

З цією метою у лютому 2023 фігурант, використовуючи свій паспорт громадянина країни ЄС, прибув в Україну, однак всі його дії та переміщення з моменту перетину кордону знаходилися під цілодобовим контролем співробітників СБУ та документувалися в рамках чинного законодавства. Під час своїх виходів у місто його цікавили об’єкти транспортної та військової інфраструктури

 

«Хочу звернутися до усіх мешканців регіону із проханням, не піддаватися маніпуляціям з боку ворога. Не вірити російській пропаганді та не сіяти паніку. Завжди користуватися достовірними та офіційними ресурсами для перевірки інформації. Крім цього, якщо ви побачили особу, дії якої можуть свідчити про можливу причетність до протиправної діяльності, чи яка проявляє підвищений інтерес до військових об’єктів, або критичної інфраструктури, повідомляйте вказану інформацію на гарячу лінію: 0362 62 43 43», - підсумувала Анна Свінціцька-Савчук.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!