ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОУ Корці відкрили сучасний навчальний центр для кухарів (+ФОТО)

У Корці відкрили сучасний навчальний центр для кухарів (+ФОТО)

9 декабря 2020
У Корці відкрили сучасний навчальний центр для кухарів (+ФОТО)

У Корці відкрили навчально-практичний центр на базі Вищого професійного училища.

 

У Рівненській ОДА плвідомляють, що відтепер близько 300 учнів закладу здобуватимуть професію кухара на ультрасучасному обладнанні та за допомогою мультимедійних технологій.  «Центр став вже двадцятим в області, в планах – до кінця року відкрити ще 5. Тому Рівненщина має усі шанси стати справжньою кузнею робітничих кадрів. Високопрофесійних та затребуваних на ринку праці», - зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час відкриття центру.

 

Виробнича майстерня центру забезпечена сучасним обладнанням для відпрацювання практичних навичок. Серед устаткування – холодильні шафи, м’ясорубки, слайсер, мікрохвильовка, печі, плити, міксери та інший кухонний інвентар. Загалом в закладі навчаються майже 600 студентів, половина з яких – за спеціальністю «громадське харчування».

 

«Заклад користується популярністю, тому вступ відбувається на конкурсній основі. Діти залюбки йдуть до нас вчитися. Останнім часом більше вступає хлопців», - розповів керівник ВПУ-24 міста Корець Микола Дмитрієв.

 

Професія кулінара затребувана на ринку. Має попит серед роботодавців. Про це свідчить налагоджена співпраця закладу з відомими рестораціями Кореччини. Вони ще на етапі навчання із задоволенням запрошують студентів на практику.

 

Загалом на створення навчально-практичного центру спрямовано 1,6 млн грн. Найбільше надійшло з обласного бюджету – 1,1 млн грн. До співфінансування долучилися місто, район та меценати.

 

 

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!