ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОУ 2023 році на водоймах області загинули 35 людей, 5 з яких – діти

У 2023 році на водоймах області загинули 35 людей, 5 з яких – діти

18 января 2024
У 2023 році на водоймах області загинули 35 людей, 5 з яких – діти

Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС в Рівненській області. Сьогодні місцеві рятувальники спільно з фахівцями Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об'єктах провели навчання з порятунку потопаючих. Захід відбувся на озері Басів Кут у Рівному.
 

За легендою, рибалка провалився під кригу. Тож учасники навчань відпрацьовували різні дії на випадок такої надзвичайної ситуації. Зокрема, порятунок людини за допомогою рятувального кола, яке закріплене на мотузці, а також спеціального аероглісера Tornado.
 

На третьому етапі до операції доєдналися водолази. Завдяки снігоболотоходу «Богун» вдалося швидко та безпечно дістатися до постраждалого і оперативно доправити його в безпечне місце.

 

В управлінні ДСНС наголошують на важливості таких навчань. Адже, за статистикою, у 2022 році на Рівненщині загинули 29 осіб, із них 5 - діти. У 2023-му цифри, на жаль, гірші: 35 потопельників, з яких 5 – діти.

 

Серед основних причин усіх цих трагедій - купання в невизначених місцях, порушення правил поведінки на воді, купання в нетверезому стані.


У той же час, за два роки на водоймах Рівненщини вдалося врятувати 139 людей, зокрема, 14 дітей.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!