ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОСвіт після нашої перемоги - у Рівному обговорили Маніфест сталого миру

Світ після нашої перемоги - у Рівному обговорили Маніфест сталого миру

1 ноября 2023
Світ після нашої перемоги - у Рівному обговорили Маніфест сталого миру

Мир у світі неможливий без перемоги України - це одна із ключових тез документу, який окреслює рамки української перемоги та бачення, яким має бути світ після російсько-української війни. Маніфест сталого миру «Ніколи знову 2.0» - це результат колективної роботи 24 авторів, серед яких знані в Україні та за її межами економісти, політики, філософи, дипломати, громадські діячі.

 

Сьогодні Маніфест презентували у Рівному. До його обговорення долучився і голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

 

Не лише перемогти, а й забезпечити сталий мир – така мета Маніфесту. Документ містить алгоритми, які мають убезпечити Україну й весь демократичний світ від повторення будь-якої агресії з боку росії в майбутньому.

 

У двох основних розділах  - «Відповідальність за війну» та «Забезпечення сталого миру» - автори прописали конкретні кроки, які має здійснити Україна та світ за різними напрямками: воєнними, економічними, енергетичними, геополітичними тощо.

 

Серед них, вступ України до НАТО та ЄС, виключення росії з міжнародних організацій, таких як Рада Безпеки ООН, виплата агресором репарацій за всі завдані збитки, покарання за примусову депортацію, примусове громадянство та примусове всиновлення українців, визнання з боку світової спільноти голодоморів в Україні геноцидом українського народу, повернення всіх культурних цінностей, які росія вивезла з України та привласнила - і не лише після 2014 року, а за всі часи свого імперського і тоталітарного режимів.
 

Це лише частина глобального бачення, яким має бути світ після нашої перемоги. Інакше, переконані автори Маніфесту, війна триватиме.


За словами авторів документу, він є доповнення до того плану дій, який Україна просуває на офіційних дипломатичних майданчиках. Зокрема, Мирного плану Президента України, котрий складається з 10 пунктів.

 

Маніфест сталого миру вже презентували на різних платформах в різних регіонах України. Текст документу доступний за посиланням: https://sustainablepeacemanifesto.org/ua.

 

Обговорення триває в рамках проєкту «Маніфест сталого миру – стратегічний підхід», який реалізовує Громадська мережа ОПОРА за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!