ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОСБУ викрила масштабне виробництво алкоголю під маркою відомих брендів (+ФОТО)

СБУ викрила масштабне виробництво алкоголю під маркою відомих брендів (+ФОТО)

3 ноября 2020
СБУ викрила масштабне виробництво алкоголю під маркою відомих брендів (+ФОТО)

Співробітники СБУ з Рівненської області блокували масштабне виробництво та збут контрафактної підакцизної алкогольної продукції у декількох регіонах України. Про це повідомляє прес-група УСБУ в Рівненській області. 

 

За даними досудового слідства, незаконний бізнес організував мешканець Вінниці і дев’ятеро його спільників. Зловмисники облаштували шість підпільних цехів на території власних домогосподарств та в орендованих складських приміщеннях у Могилів-Подільському районі Вінниччини. Товар виробляли в антисанітарних умовах із сировини невідомого походження. Підробку ділки збували через власний інтернет-сайт як продукцію відомих брендів по всій Україні. Замовлення доправляли клієнтам поштою, а також власним автотранспортом.

 

За оперативною інформацією, за добу фігуранти справи виготовляли до 2 тонн підробки, а щомісяця збували фальсифікату на 10 мільйонів гривень.

 

Правоохоронці провели 15 обшуків за місцями виробництва та зберігання контрафакту на Вінниччині та у Рівненській області. Під час слідчих дій вилучено понад 31 тонну розфасованої по пляшках підробки, більше ніж 22 тонни спирту, пакувальну тару з маркуванням елітних брендів алкогольної продукції, вантажівку, обладнання для виробництва контрафакту, чорнові записи, понад 74 тисячі гривень, отриманих від незаконної діяльності. Орієнтовна вартість вилученого алкоголю становить майже 10 мільйонів гривень.

 

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 1, 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч. 3 ст.190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

 

Встановлюються джерела походження сировини та інші особи, причетні до виготовлення та реалізації фальсифікату. Заходи із протидії нелегальному продажу підакцизних товарів проводилися співробітниками УСБУ у Рівненській області спільно з Державною фіскальною службою під процесуальним керівництвом прокуратури.

 

 

 

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!